Kolumnit

Analyysi: Glen Kamara Huuhkajien helmi – "Kentän kuningas"

Suomen A-maajoukkueen 2-0 voitto Valko-Venäjästä oli vähintä, mitä se Kansojen Liigan kenraaliharjoituksestaan ansaitsi.

Sen esitys oli tasapainoinen molempiin suuntiin ja toisin kuin tiistaina Romaniaa vastaan huuhkajalauma oli nyt vastustajan kenttäpuoliskolla myös vaarallinen. Eikä ole kotijoukkueen vika, että vastustaja oli hyvinkin kesäisellä fiiliksellä Ratinassa. 

 

Palloilulajien kiistaton totuus on, että joukkue on juuri niin hyvä, kuin sen viimeinen esiintyminen kentällä osoitti.

Lauantain dominanssin jälkeen Markku Kanervan ryhmällä ei voi olla muuta tavoitetta kuin lohkovoitto tulevasta Euroopan jalkapalloilun uudesta turnausformaatista.

Yksi tappio viimeisestä kymmenestä ottelusta on saldo, millä ei lähdetä ujostelemaan Viroa, Unkaria tai edes Kreikkaa vastaan. 

 

Paras anti lauantailta on tieto, että Suomella löytyy vaihtoehtoja myös totutun avauskokoonpanon ulkopuolelta.

Kärkipari Tim VäyrynenRasmus Karjalainen tarjoaa täysin uuden mahdollisuuden murtautua vastustajan muotoon, mikä on ollut maajoukkueellemme totutun vaikeaa.

Varsinkin Väyrynen pystyy pelaamaan selkä maalia kohden erinomaisesti, mikä ei ole sen paremmin Teemu Pukin kuin Joel Pohjanpalonkaan erityisalaa.

Jos Suomi haluaa pelata myös pitkiä hyökkäyksiä, kentällä pitää olla joku, jolle voi palloa pelata myös jalkaan. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen Valko-Venäjän puolustus pelattiin täysin rikki juuri tällaisen pallonhallinnan jälkeen. 

 

Ratinan kuningas oli kuitenkin Glen Kamara. 23-vuotiaan FC Dundeen vuoden pelaajan pitää olla ensimmäisiä nimiä Huuhkajien keskikentän avaukseen. Yhdessä Tim Sparvin kanssa Kamara rytmitti ja määräsi sykkeen, millä Suomi pallollisena pelasi.

Seurajoukkueessaan eniten pelejä viime kaudella pelannut Kamara on puhdas boksista boksiin keskikenttä, jonka kosketuksesta palloon näkee jo nyt allekirjoituksen Rangersin tai Celticin tarjoamaan paperiin. 

 

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic