Kolumnit

Ensi viikolla taas harmittaa

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Kyllä ei tarvitse mieltään pahoittaa mökämusiikista Hämeenlinnassa Metallica-päivänä. Torilla asiat ovat niin kuin ennen. Näin mainostaa itseään ensi viikolla järjestettävä Mielensäpahoittajan tori. Onko muuten pelkästään sattumaa, että kyseiselle päivälle Hämeenlinnaan ennustetaan ukkosmyrskyjä ja lämpötilaksi 11–18 astetta?

Kirsi Lehto suositteli mainiossa kirjoituksessaan (HäSa 11.7.) tapahtumaa ja evästi samalla, että pyörillä voi toki tulla torille, mutta niitäkin on syytä taluttaa viimeinen kilometri.

Jaa miksi? Koska “kovaa kiitävät pyörät, voivat vaikka tuupata nurin vanhukset tai lapset. Sähköpyörät vasta kamalia ovatkin ja kalliitakin ne ovat.”

Mielensäpahoittajia löytyy onneksi ympäri Suomen, joten yleisöä saattaa tulla runsaastikin. Lukekaa vaikka minkä tahansa kyläpahasen sanomalehden tekstaripalstoja. Ne ovat sisällöltään kovasti samantyyppisiä, elleivät lähes identtisiä.

Kamalaa on, jos on turha toriparkki ja vielä kauheampaa, jos sitä ei ole. Puistonpenkit ovat likaiset ja pelastuslaitoksen pihalla ruoho kasvaa liian pitkänä. Tarttis tehrä jotain, jonkun muun, esimerkiksi liian kovapalkkaisen kaupunginjohtajan.

Kauniin ja uniikin Vanhan Rauman kauppiaat ovat alkaneet valittaa, että kaupunkilaiset eivät enää käy ostoksilla, vain turistit parveilevat kesällä putiikeissa.

Tosin maailmanperintökohteen viereen on rakennettu kaksi isoa markettia ja uutta kauppakeskusta kovasti puuhataan. Mistäköhän moinen kehitys ja keskustan hiljaisuus voisi johtua?

Maauimalan korjauskaan ei Raumalla valmistu, ja kiekkoseura Lukon ainoasta mestaruudesta on kulunut aikaa pian 60 vuotta.

Kyllä niin harmittaa, summasi nimimerkki Päivi omat tuntonsa (LS 12.7.). Tervetuloa pahoittamaan mielesi Hämeenlinnan torille ensi tiistaina, Päivi.

Puolangan pessimistien Grilli-Kahvila on päässyt otsikoihin tekemällä itseironisen vitsin oletetusta suomalaisesta perusluonteesta. Kettää ei kuulemma käy missää, ohihan ne ajavat, ja jos joku nyt käypi, ei sitä toista kertaa kuulu paikalle, valittelee kahvilan yrittäjä Ilta-Sanomille.

Kannattaa siis poiketa. Äkäinen anoppi maksaa tosin aivan liikaa (9 euroa), mutta vettä ja näkkileipää saa eurolla.