fbpx
Kolumnit

Hämeen Sanomat ponnistaa vain ja ainoastaan paikallisuudesta – Elinehto on hengittää samaa ilmaa lukijoiden kanssa

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Henkilöt vaihtuvat, mutta peruskallio pysyy. Hämeen Sanomat keskittyy edelleen vahvaan, paikalliseen journalismiin.

Sosiaalisessa mediassa on jo pohdittu, miten maakuntalehden ja paikallisen sisällön käy, kun johto vaihtui.

Voin luvata, että hyvin. Ponnistamme paikallisuudesta. Tunnemme alueemme, sen ihmiset ja toimintatavat. Niistä riittää uutisia vuoden jokaiselle päivälle.

Lisäksi Hämeen Sanomissa on ammattitaitoinen ja uutisnälkäinen porukka, joka on sitoutunut tähän alueeseen.

 

Näin on helppoa sanoa, kun tuote on kunnossa. Kiitos siitä kuuluu päätoimittaja-toimitusjohtaja Mikko Soinille, joka jätti tehtävänsä Hämeen Sanomat oy:ssä torstaina. Hänen aikanaan saimme paljon hyviä asioita aikaiseksi.

Soini tuli taloon vuonna 2014 vetämään tabloid-projektia. Onnistuneen uudistuksen jälkeen Soinin johdolla on tehty monia, hyviä uudistuksia. Esimerkiksi verkkouutisointi ja sen organisoiminen kehittyivät valtavasti. Verkko- sekä sovellusluvut kasvoivat ja niitä mitataan ja analysoidaan jatkuvasti.

Soinin johdolla tiivistimme Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden toimituksen yhteistä tekemistä ja tänä syksynä aloitti lehtien yhteinen urheilutoimitus.

Mikä tärkeintä, tekeminen on ollut vahvasti Kanta-Hämeen uutisoinnissa. Toimitusten sisällä ei ole pönötetty vaan tehty töitä. Soini on välittänyt aidosti siitä, millainen ilmapiiri toimituksessa ja koko Kajamäessä vallitsee. Hän on halunnut pitää huolen siitä, että käsipareja on riittävästi.

 

Keskisuomalainen kertoi kesällä ostaneensa Hämeen Sanomat oy:n. Kauppa vahvistettiin lokakuun alusta ja nykyään Hämeen Sanomat kuuluu Mediatalo Keskisuomalaiseen. Se ei tarkoita sitä, että tuntumamme Kanta-Hämeeseen jotenkin kärsisi. Omistaja luottaa nimenomaan paikallisuuteen.

Olemme eläneet vuodesta 1878 Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan alueiden tuntemuksesta ja sen asioista ja niin teemme myös jatkossa. Se ei muutu mihinkään, oli omistajataho kuka tahansa.

Toimin itse päätoimittajan tehtävässä viransijaisena. Nyt tärkeintä on jatkaa arkista tekemistä, keskittyen siihen, minkä me parhaiten osaamme, paikallisen journalismin.

Meillä on myös tärkeä tehtävä nostaa esille epäkohtia ja puheenaiheita. Siinä olemme onnistuneet viime aikoina erityisen hyvin.

Hämeen Sanomat on lukijoita varten. Yhdessä rakennamme tulevaisuutta, parempaa Kanta-Hämettä.

 

Kirjoittaja on Hämeen Sanomien, Forssan Lehden ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten vt. päätoimittaja.

Menot