Kolumnit

Hampton City

– Nyt meil on kuulkaas huikee idis keskustan elävöittämiseksi ja matkailun vetonaulaksi. Ollaan Matkailun, kaupungin kehittämisjengin ja asuntojenomistajaklaanin kanssa saatu sellanen pöhinä päälle, että tää kaupunki menee näillä jutskilla #etiäpäin. Mul on huikee kutina tästä, enkä ny puhu mistään seminaariristeilyn jälkeisestä kutinasta, vaan #flowpössiksestä. Mehän ollaan kaikki samaa mieltä siitä, että muuttokäppyrät näyttää alaspäin, keskusta on hiljaisempi kuin Vanajan kirkko, eikä kukaan ole kiinnostunut yrittämään täällä mitään.

– No keskustan kuolinisku oli Tiiriö, ja viimeinen niitti oli se, että kauppakeskus tuli moottoritielle!

– Hei kamoon! Noin negiksellä asenteella joudut ulos tästä kehittämispossesta. Sitä paitsi keskustan painopiste vaan siirty motarille, ja kuka ny haluu satees kävellä ja tehä ostoksii? En mä ainakaan. Mutta me siis strategiaryhmän kaa päätettiin, että jotain täytyy nyt kyllä tehdä tai meidän kaupunki ei pysy kehityksen kärjessä, eikä junat pysähdy täällä kohta ollenkaan. No sit mä päätin, että pidetään semmapäivä Vanajanlinnassa ja istutaan saunassa. Mä olin just käyny Nykissä ja ollu ihan että hei, täällä on kaikki sairaan isoo! Miks meillä ei oo?

– Koska ollaan pikkukaupunki kahden ison välissä?

– Ei, vaan siks, että me ei olla ajateltu isosti. Koska se Euroopan suurin autokauppa meni mönkään, niin me päätettiin, että tänne pitää saada Euroopan suurimmat tornitalot ykkös- ja kakkoskortteliin, ja että Hämeenlinnan nimi muutetaan Hampton Cityksi.

– Paljonko tää maksaa?

– Ihan tarkkoja lukuja ei vielä ole, varmaan aika paljon, mut ei sil oo väliä, kun isosti tehdään ja yritykset innostuu. Me katos tilattiin täysin riippumattomalta konsultointitoimistolta selvitys tästä #meidänvisiosta, ja ne sano, että se on hei hieno idis! Mutta vain jos rakennetaan sen kylkiäisenä toriparkki. No mehän oltiin että wau! Toriparkista täällä onkin pöhisty jo nelkyt vuotta. Ois huikeeta! Näillä mennään #etiäpäin #toriparkki.

– Ja ketä nämä tornitalot ja toriparkki kiinnostaa?

– Tottakai se kiinnostelee, ajattele posin kautta hei! Eikä siinä vielä kaikki. Meillehän on syntymässä pari uutta parkkihallia tässä lähiaikoina juna-asemalle ja sairaalalle niin se toriparkki täydentää meidän hallikokoelman upeesti. Hämeenlinnasta, tai siis Hampton Citystä, tulee parkkitalojen pääkaupunki ja Euroopan tornitalojen keskus. Ta daa! Turistit tulee tänne ihan intona Japanista saakka ottaan kuvii torneista ja seikkaileen näihin halleihin. Mitäs sanotte?

– Kuulostaa aika suurreelliselta.

– Eiks vaan! #Etiäpäin. Tornitalomallina konsultti ehdotti tätä Mordorin tornia, jossa ois niinku valvova silmä. Kuka olis innokas lähteen uuden yhtiön hallitukseen? Käsiä ylös!

Kirjoittaja on näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja, Hämeenlinna.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic