fbpx
Kolumnit

Häsalainen: Kenen suulla puhut ja esiinnyt, Jari Koskinen?

Tuulia Viitanen Kuva: Lassi Puhtimäki

25. marraskuuta 2021 uutisoimme, että uuteen maa- ja metsätalousministeriön perustamaan työryhmään on nimitetty varapuheenjohtajaksi Jari Koskinen (kok.)

Tuolloin Koskinen kertoi, ettei ollut keskustellut osallistumisestaan työryhmään etukäteen kaupunginhallituksessa tai kaupungin muissakaan elimissä.

– Ei minun tarvinnut kysyä keltään lupaa suostumukseeni. Ministeriöstä otettiin yhteyttä ja kysyttiin olenko valmis työryhmään.

– Kun kerran Hämeenlinnan kaupungilta ei ole virallisesti pyydetty edustajaa, olen vain Koskinen, joka sattuu olemaan Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Koskinen vastasi Hämeen Sanomille.

Koskinen linjasi siis itse olevansa vain muuan entinen maa- ja metsätalousministeri, joka kutsuttiin työryhmään eikä hän edustanut siinä Hämeenlinnan kaupunkia.

Asia oli harvinaisen selvä aina siihen asti, kunnes tällä viikolla maa- ja metsätalousministeriön kokoama työryhmä luovutti loppuraporttinsa .

Evon retkeilyalueen kehittämistyöryhmä esittää Evosta retkeilyaluetta 2.0.

Ministeri Antti Kurvinen (kesk.) toivoi yhteistyötä ja samassa pöydässä istumista kansallispuistoa kannattavien ihmisten kanssa.

Paikalla oli luonnollisesti myös Jari Koskinen. Olihan hän kehittämistyöryhmän varapuheenjohtaja. Tällä kertaa hänet kuitenkin esiteltiin ja hän esiintyi tilaisuudessa Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Tilaisuudessa Koskinen kertoi Hämeen Sanomille , että kaupunki on valmis rakentamaan ja brändäämään Evoa.

– Ei meillä rahaa liikaa ole, mutta alue on tärkeä.

Samaan hengenvetoon Metsähallituksen pääjohtaja Juha Niemelä kertoi, ettei hän lähde arvioimaan, kuinka paljon Evon kehittäminen ja ylläpito tulisi maksamaan.

Edellinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) seisoi tiedekansallispuiston takana. Tuolloin Hämeenlinnan kaupungin virallinen linja puolsi tiedekansallispuistoa tietyin reunaehdoin.

Nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Koskinen kannattaa retkeilyaluestatusta, muttei ole esitellyt asiaa edes kaupunginhallitukselle.

Mitä mieltä on Hämeenlinnan kaupunki? Onko edellinen tiedekansallispuistopuolto pyörretty?

Meitä hämeenlinnalaisia kovasti kiinnostaa, mikä kaupungin kanta nyt on. Kannattaako se Evon säilyttämistä retkeilyalueena? Kuinka paljon kaupunki on valmis satsaamaan euroja Evolle?

Evo on perustettu valtion retkeilyalueeksi vuonna 1994.

Käytännössä Evo on saanut olla aika rauhassa, pysähtyneisyyden tilassa viimeiset 28 vuotta.

Nyt sitten, kun ehdotuksia on tullut Evon nostamisesta kartalle, alkoi perin hämeenlinnalainen taistelu. Ei sitten missään nimessä!

Itse asiassa tämän aloitti jo tuolloinen maa- ja metsätalousministeri Koskinen vuonna 2012, kun hän oli kannattamatta Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin esitystä, että Evolle perustettaisiin kansallispuisto. Ja hän jatkaa valitsemallaan tiellä ja on valmis myös satsaamaan Evolle: rakennuksiin ja brändityöhön.

Uskooko joku todella, että radikaaleja muutoksia ei tarvita, jotta Evo herää ruususen unestaan? Uskokoon, ken tahtoo.

Menot