Kolumnit

Kaikki on huonosti maailman parhaassa maassa

Hämeenlinnan rautatieasemalta voi työpäivän jälkeen bongata monia mutrusuita ja ketutusta säteileviä silmäpareja.

Typerä juna on myöhässä kymmenisen minuuttia – taas kerran. Mutisen ärsytystä ensin itsekseni, kunnes tuttuja saapuu paikalle.

Kommunikoimme keskenämme kärsimyksen täyttämällä kiroilulla ja huokailulla. Odottelu ei ole kivaa. Suklaapatukoita ja kivennäisjuomia myyvä automaattikin vain vie rahat eikä anna valittua tuotetta.

Viimein juna saapuu. Seuraavaksi alkaa harmittaa kotona jääkaapissa odottava mikroateria ja se fakta, että kohtahan pitää mennä jo nukkumaan, jotta jaksaa herätä töihin. Voi sentään.

 

Jalkapallon MM-kisat ovat ohitse ja Ranska on kruunattu maailmanmestariksi. Suomi ei saanut palkintoa eikä päässyt edes itse kisoihin, mutta maailmanmestareita olemme silti: nimittäin valittamisessa.

Suomessa on kylmä. Kesä on ollut liian kuuma. Kännykästä loppui akku.

Kohta pitää mennä taas töihin. Onko pakko herätä? Naapuri saa enemmän palkkaa ja hänellä on isompi auto.

Pahaa ruokaa. Missä se juna taas viipyy?

Kaikki on paskaa paitsi kusi.

 

Suomi on maailman paras maa, ja suomalainen elämänlaatu on pääosin niin korkea, että suurin osa pystyy napisemaan vain hyvin pienistä asioista.

Sanotaan, ettei omia ongelmia pitäisi verrata muiden kokemiin vastoinkäymisiin.

Ei pidäkään. Jotkin asiat saavat harmittaa, vaikka jossain muualla menisi vielä huonommin. Perspektiiviä on kuitenkin hyvä olla.

Intiassa voi odottaa junaa kymmeniä tunteja ilman, että se saapuu. Puhelimista ja autoista ei haaveksitakaan.

Afrikan savanneilla ja Keski-Aasian vuoristoissa elävät heimot saavat ravintoa vain, jos he metsästävät lähes päivittäin. Silloin vasta herätäänkin aikaisin.

Malaria leviää onneksi veressä – muuten kerätyistä hyttysistä taputelluiden ja paistettujen pihvien syöminen voisi tappaa Afrikassa kokonaisia kyliä.

Filippiinien kaupunkien slummeissa asuvien perheiden tilanne on niin surkea, että he joutuvat syömään pagpagia – kaatopaikalta öisin keräämiään ruuantähteitä.

Vatsalaukku saa olla aika karaistunut. Teräksinenkään pötsi ei kuitenkaan suojaa hepatiitilta ja koleralta.

 

HK:n blöö maistuu yhtäkkiä ihan hyvältä.