fbpx
Kolumnit

Kolumni: Poliittinen lakkoilu pitäisi kieltää myös Suomessa

Olen huomannut miettiväni yhä useammin, mitäköhän sieniä ay-liikkeen tapit ovat tällä kertaa mahtaneet nauttia.

SAK:n ehdotuksen työsuhteen pituuteen perustuvasta lakisääteisestä irtisanomisjärjestyksestä voisi kuitata puhtaaksi komiikaksi, ellei sitä olisi jo aiemmin väläytelty muidenkin keskusjärjestöjen riveistä. SAK:n mukaan se, ettei työnantaja saisi itse valita työntekijöitään, “vähentäisi työnantajien mielivaltaa”.

Tämäkin neronleimaus on yksi huomionarvoinen lisäsignaali niille lukemattomille palkansaajille, jotka pohtivat, kuuluako Yleiseen työttömyyskassaan vai moninkertaisesti kalliimpaan ammattiliittoon, jonka jäsenmaksutuloja käytetään myös vasemmistopoliittiseen öyhöttämiseen.

Poliittinen lakkoilu pitäisi kieltää, kuten useimmissa Euroopan maissa on tehty, ja määrätä laittomista lakoista tuntuvat sakot.

Puoluepoliittiset tempaukset eivät kuulu työpaikoille, eikä yhteiskunnan pidä hyväksyä ay-liikkeen toistuvasti harjoittamaa ulkoparlamentaarista sabotaasia, jolla maan hallitus pakotetaan polvilleen asiassa kuin asiassa syyttömiä kiusaamalla ja taloudellisia tuhoja aiheuttamalla.

Äskeinen irtisanomislakijupakka oli kuvaava esimerkki. Lakkoaaltojen masinointi naurettavan pienten asioiden varjolla on silkkaa valtapeliä ja samalla liian suureksi päästetyn vallan väärinkäyttöä.  

“Poliittisen lakkoilun perusajatuskin on mätä.”

Poliittisen lakkoilun perusajatuskin on mätä. Miksi ihmeessä kenenkään pitäisi jättää duuninsa tekemättä ja sahata näin omaa oksaansa sillä perusteella, että ay-pamput ovat tyytymättömiä kansan äänestämän eduskunnan voimasuhteisiin ja ei-vasemmistolaisen hallituksen linjauksiin? Miten sijaiskärsijöiksi joutuvat yritykset ja muut työnantajat voisivat edes vastata uhkavaatimuksiin, jotka liittyvät hallituspolitiikkaan ja lainsäädäntöön?

On kummallista, että demarien gallupkannatus nousee joka kerta, kun ay-liike polkaisee pystyyn iänikuisen show’nsa. Voisi pikemminkin kuvitella, että sivullisten tahojen vahingoittaminen ja ylimitoitettu melskaaminen ärsyttäisivät äänestäjät päinvastaiseen reaktioon. Joko hukassa on yleinen oikeustaju tai sitten yhteiskunnallinen perussivistys ja ymmärrys asioiden välisistä yhteyksistä. Veikkaan jälkimmäistä.

Menot