fbpx
Kolumnit

Kuinka saada kuume

 

Internetissä kerrottiin, mikä meitä kiinnostaa.
 
 
Nettijätti Googlen päättyneen vuoden tulosjulkistajaiset tarjosivat taas kahvipöytäkeskusteluihin kiehtovia seikkoja pohjoisen kansamme tiedonhakutottumuksista. Kävin tulokset läpi ja loin niistä keskimääräisen ihmisen, Jukan.
 
Aamulla ennen töihin lähtöä Jukka käynnistää tietokoneensa tulostaakseen iltapäivän varalle reseptin. On perjantai, ja jätkät ovat tulossa tupaantuliaisia juhlimaan. Jukka ei osaa vielä päättää, valmistaako lihapullat vaiko makaronilaatikon, joten printteri suoltaa varmuuden välttämiseksi ulos kaksi herkkureseptiä. Avokadopasta olisi Jukan oma toive, mutta nyt pitää ajatella vieraita. Jälkipalaksi jampat saavat joko pannukakkua tai juustokakkua, se on varma. Mango-tuorejuustokakku on jo jotenkin liian hienostelevaa.
 
Vielä ennen työpaikalle poistumistaan Jukka ehtii ajastaa digiboksille muutaman suosikkiohjelmansa: Voice of Finland, Vain elämää ja Viidakon tähtöset. Viimeksi mainittua Jukka on katsonut jokaisen jakson, mutta kun kaverit kysyvät, kuka voitti tai hävisi, ei äijällä ole asiasta aavistustakaan.
 
Töihin on ihku ja kiva mennä, sillä pomo on rento. Antaa kuunnella musiikkia. Jukan Lumia-kännykkä on ladattu turvoksiin biisejä, joista kolmea nuorimies kuuntelee kyllästymiseen saakka. Kipaleiden nimet ovat Gangnam Style, Frontside Ollie ja Salaisuudet. Lounastauolla Jukka hoitelee Twitter- ja PayPal-bisneksiään, päivittää sekä bloginsa että uusimman Javan, ja ehtiipä miekkonen vielä napata perjantai-iloisesta työnaamastaan Instagram-lähikuvankin (myöhempää nettideittikäyttöä varten).
 
Loota on nyt uunissa ja punamuushi korkattu. Jukalla on poikamieskeittiönsä työskentelytasolla iPad 3, jolla mies varsin tottuneesti surffailee netissä hakemassa informaatiota Petri Nygårdista, Johanna Tukiaisesta ja Jussi Parviaisesta. Syvälukuun ei ole aikaa, mutta kuvapäivitykset sentään ehtii vilkaista. Juuri ennen vierasjoukkion saapumista Jukka saa valmiiksi urheilutietokilpailun, jossa kysellään Selänteestä, Räikkösestä, Nykäsestä, Granlundista ja Boltista sekä Jokereista, Tapparasta, Pelicansista, Kalpasta ja IFK:sta. Palkinto on hulppea: duunista joulubonukseksi saatu Galaxy S3.
 
Sunnuntaiyönä ei uni saavu, vaikka töihinkin pitäisi. Jukka tutkii älypuhelimensa Google-historiaa viikonlopun ajalta. Pe klo 23.31: kuinka iskeä nainen? La klo 10.05: kuinka monta prosenttia? Su klo 18.19: kuinka laihtua nopeasti? Su klo 19.40: kuinka tulla purjehtijaksi? Su klo 23.58: kuinka saada kuume?
 
 
 
kirjoittaja on hätiläläinen luokanopettaja

Menot