fbpx
Kolumnit

Kukaan ei uskalla viheltää Hämeensaaren areenan selvää peliä poikki ja parkaista kuin Mertaranta: Se on siinä!

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Kun on pulassa, kannattaa kilauttaa kaverille. Hämeensaaren suunnittelualueen noin 10 hehtaarin kokoisessa pulassa täytyy varmaan kohta kilauttaa Antero Mertarannalle.

Ehkä Mertsi parkaisisi vuoden 1995 lätkän MM-kultafinaalista tutun lauseen, mitä näköjään kukaan muu ei suostu tai uskalla sanoa riittävän suoraan: Se on siinä!

Jaa mikä on? No selvyys siitä, ettei kuulkaas tule sitä kymmenien miljoonien jäähallia, jota pitää sanoa jääurheilutapahtumillekin tarkoitetuksi monitoimiareenaksi.

 

Yleisradiolle Sepos Oy:n toimitusjohtaja Jouni Alho sanoi, että Hämeenlinnan kaupungin halukkuus tilojen sijoittamiseen ja kaupungin rooli osallistua hankkeeseen ovat epäselviä.

Teamsissä on jotain ollut, mutta oikeita kokouksia ei ole jaksettu pitää. Ohipuhumiseen on tarmoa riittänyt.

Kaupungin edustajat toistelevat, että pelkästään kaupungin varoilla ei ainakaan areena nouse ja että yksityistä pätäkkä pitää olla rutkasti. Alhon mukaan pelkästään yksityisillä varoilla ei alueelle rakenneta.

Eli päädystä päätyyn on menty. Havaiji-kiekkoa.

Hanketta on edistetty – jos on – ikään kuin kaavoitusteknisenä asiana, kun koko sen poliittinen perusta ja perustelu on uudelleen valettavana. Pienempiäkin asioita on uuden valtuuston kauden aluksi pantu uusiin puihin, jopa jäihin.

Tangoon tarvitaan kaksi, mutta Teamsissa tanssiminen ei tunnu missään – kunnolla vyötäröstä kiinni vaan!

 

Yksinoikeuden alueen suunnitteluun muutama vuosi sitten saaneet kiinteistökehittäjät odottavat, että kaupunki tekee ihan lopullisen valinnan: areena vai Rinkelinmäki? Kaupunki puolestaan toisti jo tammikuussa sen, mikä oli ollut varsin selvää alusta asti: rahaa areenaan ei ole eikä tule, ja jäi odottamaan yksityisten yritysten uutta pelikirjaa.

Oli koronaa ja sote-uudistusta tai ei, niin selvää on, ettei Hämeensaaren pattitilanne voi enää kauan jatkua. Se on siihen aivan liian arvokas alue.

Asemanranta jatkaa hyvässä vauhdissa, samoin Keinusaari. Hämeensaari on kaupungin ja kaupunkikeskustan selvästi tärkein laajenemissuunta tällä vuosikymmenellä.

Suunnitelmat ovat hienot ja innostavatkin, mutta jos niiden toteuttamiseen ei ole verovaroja, eikä yksityiseltä puolelta löydy “operaattoria” ja päävuokralaista, niin suunnitelmia täytyy muuttaa.

Ensimmäinen tekopaikka on kaupunginhallituksella, joka päättää joulukuussa, myöntääkö se yritysten aluevaraukselle jatkoaikaa. Jos ei myönnä, niin: se oli siinä!

Lue myös: Kysyimme Hämeenlinnan poliitikoilta, pitääkö Hämeensaaren areenaa havitelleille yrityksille suoda jatkoaikaa – Moni vastustaa, vain yksi kannattaa

Menot