fbpx
Kolumnit

Kulttuurikolumni: #Nuijaapöytään

– Massi&Ansasta hyvvee päivee, onko ite kaupunninjohto puhelimessa?

– Kyllä ollaan #ihanlähellä.

– Olisko teillä hetki aikaa pienelle itealle, jolla saahan teijännii kaupunnin muuttokäppyrät ylämäkeen ja vetovoimaa kylille enemmän kuin meikäläisen raktorissa on.

– Ookko nää Oulusta? Fantsuu, tottakai on aikaa, kerro.

 

– Nyt kun sain huomionne alan puhumaan normaalin ihmisen äänellä. Teillähän siellä Hämptonissa kaivattais vähän pöhinää ytimeen, eiks je?

– Je #pöhinä!

– Kuten varmaan huomasit se pöhinä loppui, kun rakensitte sen ladon siihen moottoritien päälle.

– Joo mut Geeämmä vetää kansaa melkein puolet luvatusta, eikä tarvii kenenkään räntäsateessa Reskalla seisoskella. #reska

– Mulla on tyhjentymiseen ratkaisu. Oletteko kuulleet uusimmasta kaupunkitrendistä, josta kaikki kohisee?

– Joo, se on Toriparkki. Sitä tänne onkin tuupattu jo kuuskytluvulta ja kaikkemme olemme yrittäneet, mutta kokoajan joku työntää kapuloita rattaisiin. Nyt se on jo kaikissa muissa kaupungeissa ja meillä ei, ihan epää.

 

– Mä kerron sulle salaisuuden, se parkki on ihan pasee! Ei kukaan turisti tule teidän parkkitaloja katsomaan, eikä uudet veronmaksajat muuta niihin asumaan.

– Aijaa? Ooksä vasemmistosta?

– Äläpäs nyt ala haukkumaan! Meillä olis idis, jolla te voisitte saada tuhansia uusia asukkaita, tuhansia työpaikkoja ja satoja tuhansia turisteja ja sen toriparkin ilman suurempia vääntöjä. Väkeä tulee ovista ja ikkunoista jopa niin paljon, että toriparkki käy pieneksi ja voitte huoletta alkaa suunnittelemaan kolmatta kerrosta.

– Kolmatta? Mä pyörryn! Siis me ajateltiin vain kahta. Mutta miten?

 

– Mä kerron. Lupaat sitten, että jos idea on hyvä, saadaan siihen yksinoikeus.

– Tottakai lupaan.

– Et sitten kerro kenellekään, koska tämä ehdotus on vain teille, ystävä. Mä vähän madallan ääntäni. Jos sulla on rumpu voit päristellä sitä vähän, niin päästään tunnelmaan. Uusin innovaatio ja trendi on rakentaa järvenrantatontille jäähalli, pari tornitaloa, ruokakauppa ja siihen kylkeen pari kivijalkakauppaa.

– Siis wau! Kaupat tuli! Jäähalli ja tornitalot rantaan, #keskustavisio! Mutta eikö näitä tornitaloja ole jo muissa kaupungeissa?

– On, muttei näin hienoja! Missään muussa näin pienessä Suomen kaupungissa ei ole vastaavaa. Kaupungistanne tulee uniikki, pikkukaupunkien julkkis, kaikki haluavat nähdä Tornitalot. Kaupungintalonkin voisi siirtää sinne ylimpään kerrokseen, pois sieltä homeisesta rakennuksesta.

 

– Mitäs tää maksaa meille?

– Ei mitään, vielä. Puhutaan siitä myöhemmin, vaikka vuonna 2021, kun suunnitelmat on valmiit. Mä tulen seuraavaan kokoukseen valmiin paketin kanssa, eikä teidän tartte pistää kuin kiekkoa maaliin, nuijaa pöytään ja nimiä paperiin. Sit mennään porukalla Kerhon peliin ja Rossoon syömään. Eiks je?

 

Kirjoittaja on näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja, Hämeenlinna.

Menot