Kolumnit

Kulttuurivieras Janne Auvinen naulaa kolumnissaan 11 teesiä, jotka jokaisen johtajan tulisi sisäistää

Kuva: Sara Aaltio

Kokosin matkani varrella syntyneitä ajatuksia tapahtumien parissa työskentelemiseen liittyen. Nämä johdattelevat omaa tekemistäni, ja kuvaavat hyvin tapaani katsoa tätä moneen suuntaan näkevän erikoisammattilaisjoukon kanssa tehtävää kulttuurityötä.

Kuten kaikissa töissä, myös tapahtuma-alalla on syytä palkata itseään parempia ihmisiä. Osaavampia, kokeneempia, monessa liemessä keitettyjä oman alansa huippuosaajia. He tietävät, mitä tekevät, toisin kuin sinä.

Ja hädän tullen, yllättävän pelikaanin pyöriessä turbiinissa, he myös keksivät ne ratkaisut, joilla vältytään katastrofeilta.

1. Älä kuvittele osaavasi ja ymmärtäväsi sitä, mitä et osaa etkä ymmärrä. Pidä huoli, että ne, jotka osaavat ja ymmärtävät, pysyvät tyytyväisinä, kun saavat esteettä osata ja ymmärtää.

2. Kuuntele, äläkä koko ajan viisastele.

3. Älä pidä omaasi aina parempana kuin muiden. Suhtaudu kriittisesti omaasi, keskity sen kehittämiseen, älä toisten väheksymiseen. Vaarallista on luulla, että me olemme ainoita, jotka tekevät oikein. Näe se, kuinka muut onnistuvat, ja kunnioita sitä. Jäljittele, äläkä arvele sen jonkun tekevän väärin, koska ei tee kuten me.

4. Katso menneen ja nykyhetken ohella tulevaisuuteen ja ymmärrä, mitä, miksi ja miten siihen kannattaa vastata. Ja usko suosiolla osaajia, jotka tietävät, mihin suuntaan lähdetään. Ja muista, että sinne mennään sitten yhdessä.

5. Verkostoidu sinäkin, mutta auta koko joukkoa verkostoitumaan. Näkyminen alan etujoukoissa on viisautta, ei sulkeutuminen omaan erinomaisuuteen. Näe itse talosta ulos, ja huolehdi siitä, että koko talon väki näkee. Näy itse ulos, ja katso, että koko talon väki näkyy.

6. Koulututa ihmisiä. Jatkuvasti. Ihan perusasioissakin, ja jos vaikka minkämoisissa monisyisemmissä innovaatio- ja ideakoulutuksissa.

7. Osallistu, mutta älä päsmäröi. Ammattilaiset tietävät, mitä tekevät, ja mikä on kulloinkin tarpeen. Anna löysät rajat, joiden sisällä mahtuu liikkumaan, ja anna ammattilaisten toimia.

8. Pidä huolta hyvästä työympäristöstä ja ilmapiiristä. Luota ja usko. Valitse oikeat tekijät, jotka ovat motivoituneita ja tyytyväisiä työhönsä, siitä saatavaan korvaukseen ja joukkoon ympärillään, niin kenelläkään ei ole tarvetta jättää mitään tekemättä.

9. Virkistä työntekijöitäsi. Jouston on tapahduttava molempiin suuntiin, toisinaan työntekijä venyy ylimääräiseen, toisinaan työnantaja. Jos juna liikkuu vain yhteen suuntaan, homma riistäytyy käsistä.

10. Älä salaile, älä jätä kertomatta, älä muuntele totuutta. Älä vähättele ongelmia. Älä liioittele ongelmia. Tiedon jakamisen puutteet johtavat spekulointiin ja salaliittoteorioihin.

11. Älä teeskentele.

Näillä pitäisi pärjätä aika pitkälle.

Kirjoittaja on Verkatehtaan toimitusjohtaja ja kulttuurin maailmankansalainen, Hämeenlinna. Hän on yksi Hämeen Sanomien Kulttuurivieras-kolumnisteista.

Menot