fbpx
Kolumnit

Kyllä tästäkin pimeästä taas selvitään! Enää seitsemän viikkoa, ja päivä pitenee taas

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

No niin, taas ollaan marraskuussa, eli edessä on lähinnä harmautta ja pimeyttä pitkäksi aikaa.

Nyt pitää ottaa käyttöön positiivinen ajattelu. Jos pimeästä loppusyksystä ei muuta hyvää löydä, niin ainakin sen kesto on rajallinen. Talvipäivänseisaukseen on enää seitsemän viikkoa.

No, tietysti pimeys jatkuu pitkään sen jälkeenkin, mutta suunta on parempaa kohti.

Helmikuun lopulla – eli neljän kuukauden päästä – alkaa olla valoa jo ihan kivasti.

Nyt meinaa kuitenkin positiivinen ote notkahtaa. Siis tosiaan, neljä kuukautta… sehän on kolmasosa vuodesta! Mutta taas, menkäämme myönteisen kautta. Vaikka neljä kuukautta on etukäteen ajateltuna pitkä aika, niin nopeastihan se sitten lopulta menee. Ei niin vikkelään kuin kevät- ja kesäkuukaudet, mutta nopeasti kuitenkin.

Sitä paitsi pimeän välissä ovat joulut ja uudetvuodet – ja tänä vuonna ilmeisesti jopa pikkujoulukausi –, joten pitkään pimeyteen saadaan vaihtelua.

(Ja hei, älkää katsoko tässä vaiheessa joulukuun kalenteria, joka paljastaa, kuinka pitkät pyhät meille jouluna tänä vuonna suodaan… Antaa sen tosiasian vielä odottaa.)

Nyt on itse kunkin aika miettiä niksejä, miten tästä käsillä olevasta pimeydestä taas selvitään. Itse olen kaivanut esiin kirkasvalolampun. Sellaisen ääressä tätäkin kolumnia nyt naputtelen. Kyllä se mielestäni vähän auttaa – en antaisi pois.

Ja onhan näitä keinoja. Tv tarjoaa viihdyttäviä laihdutusohjelmia, joita voi katsoa mukavasti sohvannurkassa – ja napostella samalla joulusuklaita, joita kaupat ovatkin jo pullollaan. Kyllä kauppias tietää, että pimeys saa meidät himoitsemaan makeaa. Ei tässä jouda jouluun asti odottelemaan.

Ja Pippa Laukalle tiedoksi: laihduttaa voi sitten, kun on taas valoakin.

Siellä sohvannurkassa voi viihdyttää itseään myös hyvällä lukemisella (ei mitään kauhean raskasta, tietenkään!), elokuvilla ja muullakin tv-tarjonnalla kuin laihduttamiseen liittyvillä.

Minua viihdyttävät tähän aikaan vuodesta esimerkiksi hyvät matkailuohjelmat. Erityisen miellyttävää on kiertää Eurooppaa Michael Portillon seurassa. Hän matkailee vain kesäisin, ja silloinkin aina hyvässä säässä.

Ja hei, otetaas taas pala suklaata!

Menot