fbpx
Kolumnit

Monitoimiareena tuskin lisäisi Hämeenlinnan vetovoimaa muuten kuin tilapäisesti

Kuva: -
Kuva: -

Olen kuullut huhua, että jääkiekko saa hämäläiset villiintymään. Itse olen aina ollut todellinen antipenkkiurheilija ja annoinkin joskus nuoruudessani tietämättäni pakit jollekin kuuluisalle Leijonalle.

Tiedän tämän, koska jääkiekkoa seuraava ystäväni tarkkaili tapahtumaa vierestä ja antoi minun kuulla kunniani hämmentyneen leijonan kalpittua tiehensä.

Hämeenlinnaan puuhataan nyt Colosseumia eli monitoimiareenaa HPK:lle ja muille tapahtumille. Hanke maksaa alustavien laskelmien mukaan noin 190 miljoonaa ja se rahoitetaan pääosin yksityisin varoin.

Colosseumin uskotaan olevan vetovoimatekijä, joka toisi Hämeenlinnaan lätkäväkeä muualtakin Suomesta.

 

Peukutan innokkaasti monitoimiareenalle: siellähän voisi olla myös kansallisen ja kansainvälisen tason koulu- ja esteratsastuskisoja, ja jonkinlainen vuosittainen vastine Helsinki International Horse Show´lle ja Tampereen hevosmessuille, joista jälkimmäisessä kävi tänä vuonna ennätysyleisö (16 500 kävijää).

En kuitenkaan usko, että monitoimiareena lisäisi Hämeenlinnan vetovoimaa muuten kuin tilapäisesti tapahtumien aikaan.

Ei helsinkiläinen lätkäfani muuta perheineen Hämeenlinnaan, ainakaan lätkän takia. Mutta hevosihmiset saattavat muuttaa tänne hevosen vuoksi. Minäkin tein niin, ja olen tavannut täällä useita kaltaisiani.

Kirjoitin tällä palstalla reilu vuosi sitten, että Hämeenlinnan kannattaisi panostaa hevosalaan ja houkutella pääkaupunkiseudun maksukykyiset hevoshullut Hämeenlinnaan, jossa etäisyydet ovat lyhyitä eikä ruuhkia ole.

Helsingissäkin on upeaa luontoa ja kulttuuria, jäähalli sekä Hartwall Areena, eli sellaisten asioiden perässä ei tarvitse muuttaa tunnin ajomatkan päähän keskustasta.

Mutta hevosihmiselle muutto Hämeenlinnaan on huikea parannus elämänlaatuun. Täällä on – toisin kuin pääkaupunkiseudulla – mahdollista yhdistää työ, hevosharrastus ja perheellisen ruuhkavuodet.

 

Vaikka työpaikka olisikin Helsingissä, junalla tai bussilla pääsee mukavasti tunnissa töihin. Jos työnantaja suostuu, matkan aikana voi tehdä töitä ja se sisällytetään työpäivään.

Hämeenlinnalle tulee hevosen omistajista mukavasti verotuloja. Tutkitusti hevosala työllistää Suomessa yhtä paljon kuin Lapin matkailu, eikä se ole vähän se.

Me kavioliitossa asuvat käytämme lähes kaikki liikenevät rahamme suuriin nelijalkaisiin ystäviimme. Työllistämme muun muassa kengittäjän, eläinlääkärin, tallin omistajan, ratsastusvalmentajan ja kannamme rahaa eri liikkeisiin ostaessamme varusteita, ruokaa ja vakuutuksia kopukoillemme.

Jos minä brändäisin Hämeenlinnaa, ottaisin hevoset yhdeksi kärkikohteeksi. Ihan lähellä -sloganin kylkeen tarjoan vapaaseen käyttöön sloganeita: Hevoshullut tervetuloa! Tallille on lyhyt matka.

Kirjoittaja on kavioliitossa elävä viestintäyrittäjä

 

 

Menot