Kolumnit

Leijonien pelivalmius löi Venäjän – ja HPK:n pelaajat kovaa valuuttaa

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Leijonat oli vahva Venäjää vastaan pelin alusta asti. Jukka Jalonen esikuntineen osaa valmistaa joukkueen turnauksiin. Suomalainen pelitapa on tuttu pelaajille, Jalonen pitää ohjeensa ja teesinsä yksinkertaisina ja muutamat valmistavat pelitapaharjoitteet palavereineen johtavat huikeaan pelivalmiuteen aina heti, kun turnaus alkaa.

Jos jotakin kaikkien muiden suomalaisten huippuvalmentajien pitäisi oivaltaa Jalosen toiminnasta, on se tekemisen yksinkertaisuus. Venäjää vastaan Leijonat otti pelin virtauksen haltuunsa niinkin simppelillä asialla kuin pelaamalla kosolti keskialueen trapia, suorastaan sumppua. Kun siihen pelattiin päälle muutama pennaslainen vyöryttelevä kulmapeli ja rakenteluvaiheen kiekkokontrollia tuottanut syöttöjen ketjuttaminen, jäi Venäjä jalkoihin heti, maalit: 3–0!

Toiseen erään Leijonat avasi hieman peliään pyrkien livahtelemaan venäläisiltä nopeasti hyökkäysalueelle – samoin kuin viime kevään MM-kisoissa aina kakkoserässä –, ja siinä kohtaa Venäjä pääsi peliin mukaan pelaten rajusti altavastaajana. Miettisin Jalosena vielä tätä toisen erän pelitapaa. Se tiedetään, siinä ei ole enää yllätysmomenttia.

Kolmannessa erässä Leijonat piti hyvin rivinsä kasassa ja palasi pelissä kuskin paikalle suojelemaan johtoaan voitokkaasti.

HPK:n pelaajat Petteri Nikkilä, Jere Innala ja Elmeri Eronen pelasivat Venäjää vastaan varsin hyvin kukin. Eronen operoi jopa ylivoimalla viivassa, Nikkilä pelasi oikeiden ratkaisujen jääkiekkoa ja Innala esitti useita näyttäviä yksilösuorituksia joukkuepelaamista unohtamatta.

Päivän lehti

26.2.2020