fbpx
Kolumnit

Miksi kristityistä äänekkäimmät ovat niin julmia?

Amerikkalais-kanadalainen poliittinen kommentaattori ja radiopersoona Steven Crowder kerää valtavia kuuntelu- ja katsojakertoja podcastilleen Louder with Crowderille ja sen sisällöistä tehdyille Youtube-videoille.

Kristilliskonservatiivinen mies on erityisen tunnettu Change My Mind (muuta mieleni) -tempauksistaan. Hän jalkautuu Austinin kaduille ja yliopistokampuksille jonkin kiistanalaisen toteamuksen kanssa, toivoen ohikulkijoiden tulevan väittelemään.

Muun muassa “abortti on paha”, “on vain kaksi sukupuolta”, “vihapuhetta ei ole olemassa” ja “sosialismi on läpeensä paha aate” ovat olleet aiheina.

Keskustelut äityvät lähes poikkeuksetta tunteikkaiksi ja passiivis-aggressiivisiksi. Väittelyiden suurin yleisö, konservatiivikupla, nauttii. Liberaaleilla napsahtaa.

Crowder on älykäs, mutta myös loukkaava, ylimielinen ja vähättelevä. Ei hän halua muuttaa mieltään, vaan ärsyttää.

Unohtamatta tietenkään ihmisten, useimmiten naisten, ulkonäön pilkkaamista, muun muassa sanoin läski ja huora.

Aika kristillistä.

 

Vaatimattomuus, anteeksianto ja tinkimätön lähimmäisenrakkaus. Upeita, universaaleja arvoja, joita kristillisessä puheessa muistetaan korostaa.

Suurta osaa eivät nämä opetukset tunnu todellisuudessa kiinnostavan. Erilaisuutta vihataan. Jumalan luomaa maailmaa saa riistää ja vaurautta hamstrata. Jenkeissä kotipihalle astuva ammutaan. Oikeutettua sotaa?

Mätiä omenia, sanotaan. Se on totta. Nykypäivänä tämä sakki vain tuppaa olemaan kuin tämän kesän omenasato – liian suuri ja liian mätä. Kaikkein matoisimmat omput ovat äänekkäimpiä.

Mitään kristillistä näissä uudelleenmääritellyissä kristillisissä arvoissa, kuten ahneudessa ja vihassa, ei ole.

 

He, jotka vihaavat seksuaalivähemmistöjä ja tasa-arvoa, eivät ole kristittyjä. He ovat irrationaalisia julmureita.

Lastakaan ei saa opettaa pienestä pitäen pitämään itseään läpeensä syntisenä ja pelkäämään helvettiä. Se on siemen mielenterveysongelmille.

Pakko-oireisella häiriöllä on olemassa muoto, jossa uskonnollisesti kasvatettu ihminen alkaa vihata itseään rienaavien ajatusten takia.

Usko voi olla kaunista, mutta se voi olla myös julmaa.

Ja Jeesuskin oli muuten sosialisti.

Menot