Kolumnit

Ministeri huutelee moraaliaan taivaaseen saakka

Kuvaaja: Pekka Rautiainen

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) esiintyy plokissaan iivisniemeläisenä konstapylkkäsenä ja jonkinlaisena kansan syvien tuntojen totuuskomissiona, joka tuomitsee ministerin arvovallalla niin demarit, vihreät, fillarikommunistit, liittojohtajat kuin mediankin.

Ulkoministeri Soini on tyylilleen uskollinen. Hän. Pudottelee. Totuuksia. Vaikkapa tällaisia: Koirakin on hyvä kuoltuaan. Sanotaan.

Tähän hänellä on tietenkin täysi oikeus.

Ulkoministeri Soini myös hurskastelee median “kulkukissanmoraalista”. Toki Helsingin Sanomat kirjoitti 16 ensimmäistä nettijuttuaan Matti Nykäsestä ja jatkoi tarinaa pitkin viikkoa ja lopuksi paheksui Seiskaa. Varmaankin hävetti stadilaisessa lasikuutiossa.

Ulkoministeri Soini ei silti ehkä tiedä, mistä hän puhuu. Soini otaksuu, että media “on entistä enemmän riippuvainen mainoksista suhteessa tilausmaksuihin. Siksi “on todistettava, että meidän media myy ja se todistetaan klikkauksilla.”

Tämä ei pidä paikkaansa, ei ainakaan useimmilla maakuntalehdillä.

Hämeen Sanomissa ei julkaista juttuja Miss Peppu-Brasiliasta, eikä kerrota sensaationhakuisesti järisyttäviä orgasmeja antavasta seksivälineestä, joka on villinnyt suomalaisnaiset.

Tästä syystä olisi kohtuullista ja ehkä viisaampaakin, jos ulkoministeri muodostaisi mielipiteensä hieman laajemman otannan perusteella ja tuomitsisi vasta sitten. Elämää kun on muuallakin kuin Seiskassa ja Hesarissa, ja Soinin pitäisi vanhana mopoilijana ja kansanvillitsijänä se tietää.

Ulkoministeri Soini arvostelee usein oletettuja vastustajiaan tekopyhyydestä. Tekopyhyys kuulemma huutaa taivaaseen saakka tai sitten se rehottaa (http://timosoini.fi/category/ploki/).

Miksi ulkoministeri, joka on huutanut tilipäiväänsä ja jytkyään, vetoaa juuri moraaliin? Tai toisten tekopyhyyteen?

Perussuomalaisten nousuun tarvittiin Tony Halmeen kaltaisia hahmoja, ja Soini tiesi tarkasti, mistä naruista silloin vedettiin. Soinille kävivät mainiosti myös halla-aholaisten äärikriittiset äänet siihen saakka, kunnes hänet syrjäytettiin.

Eduskunnassa Halme muun muassa kertoi mielipiteenään, että joka ikiseltä pedofiililtä pitäisi leikata munat irti. Osaltaan tällaiset kovat puheet varmistivat ihmiselämän pyhyydestä saarnaavan ministerin hillotolpan.