Kolumnit

Mitäs jos tehtäis oikeita töitä Aulangon eteen?

Kesähelteillä keskustelu kiihtyi Hämeen Sanomissa ja somessa Aulangon alueesta ja sen kehittämisestä.

Evon luonnon yrittäjä Kaj Järvinen tuskaili kaupungin virkamiesten olevan yrittäjän elämään aivan liian hitaita. Rakennuslupia ei kuulu, selvityksiä vaaditaan selvityksen perään ja paperit makaavat lomien ajan ja vähän sen päällekin.

Kaupungin näkövinkkeli asiaan on toinen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio peräsi keskustelua somekansalta vloggaamalla norminpurusta: mikä on sopiva määrä neuvontaa, ohjeistusta ja määräyksiä.

Niin kauan kuin olen Hämeenlinnassa asunut, Aulanko on ollut kaupungin lippulaiva, mutta samalla ongelma, jota ei ole pystytty ratkaisemaan niin, että Aulanko alkaisi todella loistaa.

Ihmiset löytävät kyllä Aulangon puiston, tornin ja joutsenlammen. Myös hotelli kylpylöineen ja Hugoparkeineen on keskeinen osa Aulankoa, joka on helposti saavutettavissa ja löydettävissä. Nyt myös Sibeliuksen metsä nosti jälleen Aulangon imagoa ja toi kävijöille uutta ihmeteltävää.

Aulangon alueelta on puuttunut selkeä strategia.

Erityisesti entinen leirintäalue Katajiston kartanoineen on ollut heittopussi. Nyt siellä toimii Fenix Ohjelmapalvelut ja aluetta yritetään kehittää ja rakentaa uutta.

Linna Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki näkee tunnelin päässä valoa ja selkeän suunnitelman alueen kehittämiseksi.

Kuluneella viikolla uutisoitiin myös matkailun kehittämisestä Kanta-Hämeessä.

– Yhdessä olemme enemmän, Hämeen liiton Minna Takala kertoi.

Toivoisin konkreettisia esimerkkejä mieluummin kuin puhetta kehittämistyön vahvistumisesta. Tuudittautuminen hyvään sijaintiin Pirkkalan ja Helsinki-Vantaan välissä ei riitä.

Parhaillaan kerätään jälleen kerran yrittäjien näkemyksiä matkailun kehittämistarpeista. Maakunnassa kyllä osataan kerätä tietoa, mutta usein saatua tietoa ei käytetä.

On helppoa keskustella ja ideoida, mutta asioiden käytäntöön paneminen ja saattaminen on hankalampi homma. Silloin pitäisi panna kädet saveen ja sehän tarkoittaa sitä, että pitää ihan oikeasti paiskia hommia ja liata kädet.

Mitäs jos ryhdyttäisiin hommiin, koska se on ainoa keino saada tuloksia.