Kolumnit

Negatiivisten ajatusten hyväksyminen auttaa parhaimmillaan meitä menestymään

Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Välillä itseäni ja maailmaa tuomitsevat ajatukset oikein vyöryvät päälle. Huomaan vellovani pahojen ajatusteni kanssa. Kaikki näyttää surkealta ja kerta kaikkiaan kurjalta.

Negatiivisten ajatusten esittäminen julkisesti tuntuu kuitenkin vaikealta.

Aikana, jona ihmiset katkaisevat välejään myrkyllisiin ihmisiin ja kiikuttavat onnellisuusoppaita kotiinsa, negatiivisuus on monen mielestä inhottava piirre. Tahra, joka tulisi puhdistaa sekä itsestä että muista.

Positiivisia ajatuksia pidetään itsestään selvinä ja tavoiteltavina tilanteessa kuin tilanteessa.

Yksi syy on se, että positiivisten ajatusten ajatellaan edesauttavan onnistumista ja menestymistä.

Onhan sekin totta, mutta kuinka kauheaa olisi, jos emme aina pyrkisi sammuttamaan negatiivisia tunteita itsessämme tai muissa?

Yltiöpositiivisuus on tunnettu jo pitkään ilmiönä, ja nyt sen kierteeseen haluaa ajautua yhä useampi.

Ajatellaan, että positiivisesti ajattelemalla saavuttaa jonkinlaisen jatkumon, jossa hyvät asiat seuraavat automaattisesti toinen toisiaan.

On helppo ymmärtää, miksi positiivisuuteen valetaan uskoa. Kukapa ei haluaisi taitoa, jossa elämää voisi hallita ajatuksen voimalla? Todellisuus ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen.

Myös positiiviset ihmiset voivat epäonnistua elämässään. Samoin maailman negatiivisin ihminen voi saavuttaa elämässään paljon.

Positiivisen ajattelun sudenkuoppa on se, että se saattaa haudata joukon vaikeita tunteita, joita olisi syytä käsitellä rehellisesti.

Niinkin yksinkertaista, mutta pettymystä on helpompi käsitellä myöntämällä olevansa pettynyt. Negatiivisista ajatuksista pääsee yleensä helpommin irti, kun käsittelee ajatuksen sellaisenaan.

Yltiöpositiivisuus voi myös tulla tärkeän itsekriittisyyden tielle. Olemalla kriittinen itseäänkin kohtaan, voi saavuttaa asioita.

Negatiiviset ajatukset tai tunteet eivät ole synonyymeja ikävälle tai onnettomalle elämälle. Elämän kääntöpuolien ymmärtäminen vasta auttaakin meitä menestymään.

Menot

Uusimmat