fbpx
Kolumnit

Odotettu uutinen, vielä kun tulisi pari yllätystäkin

Metallican saapuminen Kantolan tapahtumapuistoon ensi heinäkuussa on yhtä aikaa hieno uutinen ja hienoinen lässähdys.

Hieno siksi, että Kantolan täyttynee jälleen lähelle 55 000 katsojan maksimia. Erityisen hyvä uutinen on paikallisille ravintoloille ja kuppiloille, sillä konsertti osuu parhaaseen kesälomakauteen ja arkipäivään. Bisneksen kannalta Metallica tuo mukanaan ylimääräisen viikonlopun keskelle viikkoa.

 

Vielä kun konsertin ympärille saataisiin järjestettyä kunnon karnevaali toria ja katuja myöten.

AC/DC:n konsertin aikaan 2015 keskustassa ja kävelyreitillä Kantolaan oli monenlaista kuppilaa ja toimintaa helikopterilennätyksestä lähtien, mutta toissakesän Gunnareiden kylkiäisinä meno rajoittui pääosin konserttialueelle ja Verkatehtaalle.

Terassi- ja street food -tarjonnan kylkeen sopisi vaikkapa non stop -venetaksit Aulangolta, Vaakunasta, Rantakasinolta ja Hämeensaaresta Sotkanrantaan ja polkupyörätaksi maitse.

 

Mikään suuri yllätys Metallican saapuminen ei suinkaan ollut. Yhtyeen Suomen ja Hämeenlinnan visiitistä “tiedettiin” jo kuukausien ajan.

Maanantaina medialle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa ei kerrottu myöskään mitään muuta uutta Kantolan kesästä 2019.

Aiemmin syyskuussa Hämeen Sanomat uutisoi, että useampia neuvotteluja muista tapahtumista on kesken. Jutussa kerrottiin, että keskusteluja oli käyty esimerkiksi Malmin lentokentälle suurtapahtuman järjestävän Fullsteam Agencyn kanssa. Sittemmin on selvinnyt, että yrityksen Malmille tuoma esiintyjä on supertähti Ed Sheeran.

Tapahtumien naaraamista varmasti jatketaan ja hyvä niin, sillä yhdellä suurella konsertilla kesässä ei voi loputtomiin perustella miljoonia maksaneen puiston rakentamista. Kaikkien tapahtumien ei tarvitse olla megatasoa, pari keskisuurtakin yleisötapahtumaa piristäisi Kantolan profiilia kummasti.

 

Vaikka toinen megakonsertti meni muualle, Hämeenlinnaa on enää vaikea syyttää kesäaikaisesta hiljaisuudesta. Tänäkin vuonna heinäkuussa Linnanpuistossa oli häppeninkiä viikosta toiseen. Mikään ei vieläkään estä ketä tahansa keksimästä Kantolaan lisätapahtumia. Kalenterissa on tilaa ja tiettävästi joihinkin karkeloihin puiston voi saada käyttöön peräti ilmaiseksi.

Menot