Kolumnit

Olen suomalainen 24/7

 

Silloin kun pitäisi tehdä jotain ihan muuta, kun iltapäivälehtien nettiversiot on kaluttu viihdehömppä mukaan lukien, Ampparin uusimmat uutiset utsittu ja uudet asunnot Oikotieltä tsekattu (vaikkei ole aikomustakaan ostaa mitään), halajaa mieli ahneesti tietämään, kuinka paljon suomalainen ryyppää vuorokaudessa tai mitkä ovat kansamme yleisimmät kuolinsyyt.
 
Suomen tilastollinen vuosikirja kuvaa suomalaisten elämää edelliseltä vuodelta. Aika hurjaa menoa kun miettii, mitä kaikkea saammekaan aikaan niin hyvässä kuin pahassakin vain 24 tunnin aikana.
 
Jos vuoden 2010 tapahtumat jaetaan tasaisesti jokaiselle päivälle, yhden vuorokauden aikana Suomessa:
 
Syntyi 167 lasta, joista 86 oli poikaa ja 81 tyttöä. – Suomessa on silti hieman enemmän naisia, sillä he elävät keskimäärin noin viisi vuotta pidempään kuin miehet. Koko maailmassa on kuitenkin vähemmän naisia kuin miehiä.
 
Kuoli 139 henkilöä. – Hyvä uutinen on se, että itsemurhaluvut ovat laskussa!
 
Solmittiin 82 avioliittoa. – Onnellinen avioliitto auttaa muun muassa lopettamaan tupakoinnin, pudottamaan painoa ja pitämään verenpaineen aisoissa.
 
Myönnettiin 37 avioeroa. – Eropapereissa lukee edelleen tylysti ”tuomitaan avioeroon”. Ensin siunataan, ja sitten tuomitaan… Miten olisi ”solmitaan avioero”? Tai ”puretaan avioliitto”? Tai juhlavammin ”julistetaan avioero”?
 
12 ulkomaalaista sai Suomen kansalaisuuden. – Nyt kuulkaa tarkkana siellä perussuomalaisten leirissä!
 
Tehtiin 2 403 muuttoa, joista 1 559 saman kunnan sisällä. – Itse olen muuttanut 16 kertaa, riittänee vähäksi aikaa.
 
Valmistui 30 uutta asuinrakennusta. – Tähän en tule olemaan osallinen, toisten tekemä kelpaa hyvin.
 
Syttyi 41 tulipaloa, joihin hälytettiin pelastuslaitos. – Röökit pois sieltä sängyistä! Vuoteessa tupakointi aiheuttaa eniten kuolemaan johtaneita tulipaloja.
 
Aloitettiin 91 uutta yritystä ja lopetettiin 58 yritystä. – Sinustako myös yrittäjä, tee yrittäjätesti vaikka www.finnvera.fi:ssä!
 
Pantiin vireille kahdeksan konkurssia. – Ei se mitään meinaa. Uutta putkeen vaan. Amerikan mallissa menestykseen tarvitaan ainakin yksi kunnon konkurssi.
 
Peruutettiin maksuhäiriön takia 160 luottokorttitiliä. – Ja otettiin pikavippi tilalle saman vuorokauden sisällä?
 
Kulutettiin asukasta kohti laskettuna 206 g lihaa, 154 g tuoreita vihanneksia, 87 g sokeria, 130 g tuoreita hedelmiä ja 502 g maitotuotteita. – Tervetuloa kinkkukausi! Sorry, Kylli!
 
Juotiin yhteensä 1,1 miljoona litraa keskiolutta, 179 000 litraa viinejä ja 82 000 litraa väkeviä alkoholijuomia. – Tekee noin 513 miljoonaa kaloria. Hmphf.
 
Tehtiin 28 raskauden keskeytystä ja 11 sterilointia. – Katolisuus ei hyväksy aborttia edes raiskaustapauksessa. Onneksi olemme Suomessa.
 
Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli yhteensä 1 183 rikosta, joista muun muassa 58 rattijuopumusta, 54 huumausainerikosta, 91 pahoinpitelyä, 2 raiskausta ja 3 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. – Silmät auki me kaikki; jos voisimme suojella edes lapsia.
 
Tehtiin 18 asuntomurtoa ja 37 moottoriajoneuvomurtoa. – Kanta-Hämeessä tehtiin viime kesän aikana yli sata asuntomurtoa. Liettuan pojat, tsot, tsot sentään.
 
Lähetettiin 11 miljoonaa tekstiviestiä. – Meidän teleinsinööri Matti Makkonen sen keksi, sanokaa saksalaiset mitä sanotte.

Päivän lehti

8.4.2020