fbpx
Kolumnit

Pakina: Hämeenlinnalla uusi mainosvaltti – Ettei yksikään Markku hukkuisi

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Mikään ei enää jaksa hämmästyttää, ei edes pienessä ja kotoisassa Hämeenlinnassamme, johon on viime aikoina saatu maailman kenties riemunkirjavin keskiaikainen linna ja jopa ihastuttavan pikkuinen tekojää torille.

Sunny Car Centerin poismenneen mainostolpan ajatukselliseksi jatkeeksi on kaupunkimme saanut toisenkin mainosvaltin, joka viestii aluksi hyvin kielteisesti ja on muuttumassa ns. kansan suussa kirosanaksi, mutta sen ei suinkaan tarvitse.

Yritetään nyt kerrankin olla positiivisia, vaikka sitten housunpuntit loskassa ja kainalot kiihkosta märkinä.

Maistelkaapa mielessämme iloista ja yleispätevää ja ah niin spontaania lausahdusta: pitääpä kysyä Markulta!

Kaupungissamme ihan mihin tahansa ongelmaan löytyy ratkaisu, kun kysytään Markulta. Markku tietää, Markku neuvoo, eikä sillä ole edes väliä, miten käy Markulta rok än roll.

Kaikenkarvaisia ja etenkin kalliita konsultteja on käytetty kaupungissamme ilmeisen viljalti itsestäänselvyyksien selvittämiseen. Enää ei tarvitse.

Kaikkia mahdollisia elämänaloja koskevan, suorastaan läpitunkevan sekä mullistavan idean Markulta kysymisestä keksi ilmeisen oma-aloitteisesti kaupunkimme ykköskaupunginjohtaja.

Hän teki samalla kerralla itsensä tykö ja tarpeelliseksi, kenties jopa korvaamattomaksi. Mihin tässä enää konsultteja! Sitten meillä on edelleen Markku, eikä kaupungin organisaatiossakaan vain yksi, vaan arvatenkin useita Markkuja. Kuka niitä Markkuja osaa yksin päin enää edes laskea.

Kaikki me tunnemme Markun. Muistakaa siis kääntyä ongelmissanne arkailematta Markun puoleen.

On kuitenkin muistettava myös kohtuullisuus ja ennen muuta suomalaiset ja yleiseurooppalaiset, -maailmalliset sekä jopa ilmeisen intergalaktiset oikeusperiaatteet. Muistakaa, että jokainen ihminen on ihmiselle Markku.

Ettei yksikään Markku hukkuisi, on muistettava, ettei hän ole syyllinen mihinkään ennen kuin toisin todistetaan.

Nimenomaisessa ja puheena olleessa tapauksessa ei ole alkanut edes poliisitutkinta. Annetaan siis armo ja rauha (etenkin näin joulun alla) Markullekin ja samalla meille kaikille.

Onhan kielemme kauneimpia sanoja armorikas. Sitä rikkautta sietää jakaa.

Menot