fbpx
Kolumnit

Pikkupoliitikot demonisoivat Mykkäsen – Lausunto vääristeltiin ja häntä verrattiin Trumpiin

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Sosiaalinen media pursuaa puolitotuuksia tai jopa suoranaisia valheita. Tiedotusvälineet harhautuvat yhä useammin toistamaan niitä.

Kansanedustaja Kai Mykkänen (kok.) joutui tällä kertaa demonisoinnin uhriksi. SDP:n Demokraatti haastatteli Mykkästä.

– Silloin seuraava vastenmielinen, mutta vääjäämätön kysymys on, olisiko selkein tapa ehkäistä inhimillinen tragedia niin, että rajalla olisi kulkuesteaita, Mykkänen sanoi verkkolehdessä 12.11.

Mykkänen korosti, ettei aitaa ainakaan koko rajan pituudelle tarvita.

– Ei minulla muuta kantaa ole kuin että jos rehellisesti asiaa katsoo, tätäkin pitää voida harkita.

Iltalehti julkaisi 13.11. kirjoituksen, jossa asiantuntijat arvioivat, mitä aita koko 1 300 kilometrin itärajalle maksaisi. Mykkäsen ehdotus rinnastettiin presidentti Donald Trumpin Meksikon muuriin. Uutisessa ryhdyttiin jo puhumaan muutenkin muurista.

Väite siitä, että entinen sisäministeri ja nykyinen kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ”vaatii aitaa” itärajalle, levisi kuin kulovalkea.

Sosiaalinen media täyttyi kirjoituksista, joissa pilkattiin Kai Mykkäsen “muurivaatimusta” ja verrattiin häntä Trumpiin. Somessa hääriviltä pikkupoliitikoilta lähti mopo täysin käsissä.

Some-vaikuttaja Yasmin Yusuf kirjoitti tviitin: Haluun nähdä kun Mykkänen huudattaa kokoomuksen tilaisuudessa yleisöä – Mitä me rakennetaan? – Muuri!! – Minne me rakennetaan? – Rajalle!

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kirjoitti: Ettehän ole tosissanne kokoomus? Ennen vahva Eurooppa-puolue on pitkällä harharetkellä. 1 300 kilometrin aitaan haluatte laittaa Suomen rahat?

Ylen aamun Jälkiviisaat otti perjantaiaamuna esille “Mykkäsen muurin” ja nauroi ehdotukselle.

Toimittaja Kaija Ahtela kirjoitti perjantain Kauppalehteen analyysin “opposition aitaehdotuksesta”. Hän puhui vakavasti koko itärajan tukkivasta aidasta.

Ahtela: “Poliitikkojen ei pitäisi elämöidä kovilla keinoilla. Se ruokkii asenteita, että humaanit arvot eivät ole niin tärkeitä.” “Kun empatiakyky menetetään, katoaa myös ihmisyys.”

Miten jokin aihe voi poltella niin paljon, että toisten mielipiteitä ja kirjoituksia on pakko vääristellä?

Menot