fbpx
Kolumnit

Reskalle on vihdoin luvassa ihmisiä ja elämää

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Eilen uudesta Parkki Business Parkista medialle järjestetyn tiedotustilaisuuden kaupunkikuvallisesti merkittävin viesti oli se, että autioituneelle kävelykatu Reskalle olisi monen vuoden hiljaiselon jälkeen viriämässä taas elämää.

OP Etelä-Häme remontoi ja on vuokrannut kiinteistöstään noin tuhannen neliön tilat yrityselämän tarpeisiin, kuten sivulla A5 tänään kerromme. Pankinjohtaja Risto Salmisen sanoma oli seuraava: “Koko kiinteistö tulee olemaan täynnä. Parkki tuo keskustaan ihmisiä, mikä taas tuo sinne uusia ihmisiä.”

Samalla taustajoukot uskovat viidakkorummun pärisevän, kunhan Parkin toiminta saadaan kunnolla käyntiin. Tavoitteena on, että Parkki avautuu virallisesti ensi vuoden maaliskuussa.

OP Etelä-Hämeen toimitusjohtaja Mika Helin oli huolissaan pitkään miinusmerkkisenä pysyneestä Hämeenlinnan väestönkehityksestä, jossa nyt näkyy käänne ylöspäin.

Hän uskoo Parkin houkuttelevan tänne jopa paluumuuttajia, koska tarjolla on innovatiivinen työympäristö kattavine yrittäjäpalveluineen aina koulutuksesta ja sparrauksesta lähtien.

Koko Parkki-hanketta kuvaillaan Suomen mittakaavassa ainutlaatuiseksi, koska se yhdistää sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoita.

 

Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä toteaa tiedotteessa, että “Parkissa ideat, tekijät ja palvelut kohtaavat ja tuovat vilskettä kaupungin keskustaan. Parkki toimii kaupunkikehityshankkeiden ja kaupungin viestinnän näyteikkunana”.

Kaupungin tarkoituksena on myös siirtää sinne ainakin joitain työllistämiseen ja kaupunkirakenteeseen liittyviä palveluja virkamiehineen. Rimpelä kuvaili infossa, että kaupunkilaiset voisivat käydä Parkissa esimerkiksi kommentoimassa suunnitteluvaiheessa olevia hankkeita.

 

Linnan Kehitys oy:n toimitusjohtaja Kari Saarinen avaa ovet yhteistyölle myös Hattulan ja Janakkalan kanssa. “Emme ole heitä rahastamassa, jos sikäläinen yrittäjä astuu ovesta sisään”, Saarinen kuvaili.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala tiivisti hankkeen tavoitteen: “Olemme luomassa sidosryhmien kanssa Suomen parasta yritysilmapiiriä Hämeenlinnaan.”

Ei muuta kuin puheista tekoihin. Alku vaikuttaa lupaavalta.

Menot