fbpx
Kolumnit

Suomi ansaitsee luotettavan pääministerin: pääministerin on aika erota

Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta
Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta

Pääministeri Antti Rinne piti perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa hän löysi Posti-sotkussa virheitä kaikista muista paitsi itsestään. Yksinpuhelun päätteeksi hän ilmoitti, että Sirpa Paatero eroaa. Vaikutelmaksi jäi, että pääministeri uhrasi naisen pelastaakseen oman nahkansa ja viedäkseen huomion pois siitä kiusallisesta tosiasiasta, että Rinne on puhunut eduskunnalle aivan mitä sattuu.

Suomi ansaitsee luotettavan pääministerin. Kokoomus luki perjantaina hallitukselle välikysymyksen Posti-sekoilusta, joka tuli Suomelle kalliiksi ja aiheutti haittaa niin ihmisten kuin yritystenkin elämään. Perussuomalaiset eivät lähteneet välikysymykseen mukaan, muu oppositio kyllä.

Kysyimme omistajaohjauksen tilasta ja siitä, onko eduskunnalle annettu virheellistä tietoa. Kuuntelemassa ei perjantaina ollut yhtään ministeriä eikä sosialidemokraattia. Toivottavasti he olivat selvittämässä tätä sotkua, joka saa koko ajan suurempia ja vakavampia mittasuhteita.

Siunaavatko hallituskumppanit pääministerin toiminnan? Hiljaisuus on vaivannut erityisesti keskustalaisia ja vihreitä. Hyväksyttekö tämän kaiken? Aiotteko istua vielä Antti Rinteen hallituksessa? Uskon, että vastaus kiinnostaa äänestäjiä myös Hämeessä.

Rinteen kohtalon ratkaisee lopulta Katri Kulmuni. Ne keskustalaiset, joiden kanssa olen jutellut, muistelevat vuotta 2003 ja Anneli Jäätteenmäkeä. Keskusta on syvällä kannatussuossa. Kansa ei ole unohtanut, että vaalien suurin pudottaja varmisti vasemmistohallituksen synnyn ja lähti Rinteen takuumiehiksi ja -naisiksi.

Vieläkö keskustan kenttä haluaa jatkaa näin? Tähän saamme vastauksen viimeistään keskiviikkona, kun eduskunta äänestää Rinteen ja hänen hallituksensa luottamuksesta.

Kirjoittaja on kantahämäläinen kansanedustaja (kok.).

Menot