Kolumnit

Kommentti: Tapaus Pennanen ja Nuoret Leijonat

Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Sanomille kerrottiin jälleen taustalta pitävästi, että Antti Pennasesta tulee ensi kauden jälkeen Nuorten Leijonien päävalmentaja kaksivuotisella sopimuksella.

HPK:n piirissä ymmärrettiin – toimitusjohtaja Antti Toivanen ja urheilujohtaja Mika Toivola ammattilaisina ymmärsivät –, että Hämeen Sanomat tekee aiheesta uutisen ennen muita medioita. Asetelmaan jäi kuitenkin muutamia kummallisuuksia, joihin tartun.

 

Ensinnäkin, miksiköhän Suomen Jääkiekkoliitolle tuli niin kova hätä julkaista Pennasen sopimus? Siitäkin huolimatta, että HPK oli toivonut, ettei julkaistaisi nyt, kun kausi Liigassa on kiivaimmillaan.

Selvästi eri intressipiirien vaikuttimet vetävät nyt eri suuntiin. Voittajia tilanteessa ei helposti löydy, ei ainakaan Jääkiekkoliiton, ei HPK:n eikä valmentaja Pennasen suunnalta. Sotku mikä sotku.

Ilmi käy kuitenkin se, että Nuorten Leijonien päävalmentajapeliä ei pelattu yhden kauden välissä vetävälle Raimo Helmiselle, vaan Pennaselle.

 

Toiseksi, erikoista oli, ettei Pennanen ollut kertonut aikeistaan urheilujohtaja Toivolalle, joka joutui kuulemaan päävalmentajan kaavailemasta siirrosta Hämeen Sanomilta.

Hämeen Sanomat julkaisi uutisensa lauantaina ja tieto Pennaselta tuli asiaan vasta sunnuntaina. Mielestäni kyseessä on särö päävalmentajan ja seuran luottamussuhteelle.

 

Kolmanneksi, sopii vain arvailla Jukka Jalosen roolia ja aivoituksia koko jupakassa.

Jalonen pestasi Pennasen ensin aikoinaan Nuoriin Leijoniin ja nyt Leijoniin apuvalmentajaksi. Mutta ei sovi unohtaa, että Jalonen istuu myös HPK ry:n hallituksessa.

Kuten tiedetään, kyseisellä yhdistyksellä on isännän ääni Hämeenlinnan Pallokerhossa. Jokin asetelmassa ei täsmää, kun Pennanen oli luiskahtaa seuran tietämättä Nuorten Leijonien päävalmentajaksi.

 

Lisää aiheesta: HPK pettyi Jääkiekkoliiton tiedottamiseen Antti Pennasen maajoukkuepestistä – “Epäammattimaista toimintaa”