Kolumnit

Tee kuten Tervashongat ja lähde omalle Suomen tai kotikaupungin kiertueelle

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Viime perjantain Hämeen Sanomissa kerrottiin manner-Suomen kuntia aakkosjärjestyksessä kiertävistä Janet ja Jouni Tervashongasta, jotka ovat ehtineet harrastuksessaan jo viimeiseen H-kirjaimella alkavaan kuntaan, eli Hämeenlinnaan.

Pariskuntaa ympäri valtakuntaa heittelevä harrastus ei alkanut koronaviruksen sulkemien ulkorajojen takia. Kiertueelleen he lähtivät jo heinäkuussa 2018, sillä lyhyet kotimaanmatkat sopivat kiireisen pariskunnan kalenteriin pitkiä ulkomaanreissuja paremmin.

Tervashongat olivatkin trendien edellä tätä ja kenties tuleviakin vuosia ajatellen.

Nythän kotimaanmatkailu on muodissa ja mahdollisesti pian jälleen kiristyvien koronarajoitusten aikana omaehtoinen ja -tahtinen matkailu ilman väkimassoja on turvallinen vaihtoehto.


Jos ajatus
koko maan kiertämisestä aakkosjärjestyksessä tuntuu työläältä, niin ideaahan voi aina soveltaa omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin.

Koettavaa riittää kotkulmillakin.


Useammassakin
mediassa on vuosien varrella esitelty katukävelijöitä – tai katukeräilijöitä tai katubongareita, kuten he itseään kutsuvat – jotka ovat ottaneet tavoitteekseen kävellä Helsingin kaikki kadut päästä päähän aakkosjärjestyksessä Aadolfinkadusta alkaen.

Urakka vie vuosia, jos siihen ei ryhdy aivan täysipäiväisesti vaan sen ottaa harrastuksena.


Työkaverini
kertoi opiskeluvuosinaan ajautuneensa seurueeseen, joka kävi juomassa alkoholia jokaisessa Monopoli-pelissä mainitulla paikalla.

Jälkeenpäin ajateltuna koko puuha taisi olla yhtä epähauskaa kuin Monopolin pelaaminenkin.

Ehkä nykyaikaisempi ja terveellisempi versio olisi jakaa jokaisesta monopolikadusta kuva Instagramissa.


Itse olen
pitkään miettinyt, että tässä iässä olisi jo aika ottaa oma kotikaupunki Hämeenlinna kunnolla haltuun ja käydä edes kantakaupungin jokaisella kadulla. Jopa Kaurialan kasvatille tuntemattomaksi jääneessä villissä idässäkin.

Laiskana ihmisenä taidan kuitenkin asettaa riman matalammalle ja jätän aakkosjärjestyksen noudattamatta. Kaiken ei tarvitse olla suorittamista.

Kuten matkailussa yleensäkin, tärkeintä ei ole kohde vaan lähteminen ja itse matkan tekeminen.

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic