Kolumnit

Ajastinvieras: Uskonto ei saa olla pahan asialla

Kirjoittaja on Hamkin opiskelija ja opiskelijakunnan hallituksen jäsen Valkeakoskelta.

Rehellinen mielipiteeni on, että ilman uskontoja maailma olisi parempi paikka elää. Uskonnoissa on mielestäni paljon hyvääkin, mutta huonoja puolia ei voi sivuuttaa.

Uskonnoista puhutaan, väitellään ja pahimmillaan soditaan. En ole koskaan ymmärtänyt miksi ja miten ihmiset voivat sotia toistensa kanssa heidän uskomistaan asioista.

 

On tietenkin täysin ymmärrettävää keskustella ja väitellä asioista, mutta niilläkin on rajansa.

Ei yksi ihminen voi saada toista uskomaan samaan kuin hän uskoo vain koska hän ajattelee tämän olevan oikein.

Uskomisen kuitenkin pitää loppujen lopuksi tulla ihmisestä itsestään, eikä vain siksi, koska muut näin sanoisivat.

 

Itse en usko, että taivaalla on yksi mies, joka päättää kaikesta. Se kuulostaa vain järjettömältä minulle, että yksi mies olisi luonut maailman ja nyt tuomitsisi meitä kaikkia taivaalta.

Todisteita evoluutiosta kuitenkin on, mutta Jumalan teoista ei ole mitään todisteita. Jotkin ihmiset vain päättävät uskoa Raamatussa olevia kertomuksia. Jos Jumala todella on olemassa, miksi maailmassa on näin paljon kaikkea pahaa?

 

Uskonnot asettavat ihmiset ympäri maailmaa toisiaan vastaan.

Uskonnoissa naisen asema on alempiarvoinen miehiin katsottuna. Raamattu on vanhanaikainen ja syrjii monia ihmisiä. Muita ihmisiä satutetaan, kun uskotaan, että näin on Jumalan tahto, ja Raamattua tulkitaan niin, että kamalia tekoja voidaan tehdä ja täysin hyväksyä.

Nämä ovat vain pintaraapaisua sille, miksi maailmassa on paljon pahaa uskontojen takia ja miksi mielestäni voisi kokonaan poistaa uskonnot.

 

Uskominen johonkin antaa kuitenkin minulle, kuten varmasti monille muillekin, jotain mistä pitää kiinni vaikeina aikoina.

Kuten silloin, kun menetin isoäitini, rukoilin ja minua lohdutti uskoa, että hän jossain yhä kuulee minut ja varjelee meidän perhettä. Tämä ei tarkoita, että pitäisi uskoa Jumalaan tai olla uskonnollinen ihminen.

Jokaisella ihmisellä on jotain mihin uskoo, kuten kuoleman jälkeiseen elämään, itseensä, läheisiinsä tai maailmassa olevaan hyvyyteen.

 

Kaikilla ihmisillä on kuitenkin omat asiat, joita ajatella ja joihin uskoa.

Tämä on taas yksi asia minkä takia me kaikki olemme hyvin erilaisia. Mielestäni kaikki saavat uskoa mitä ja mihin haluavat, kunhan eivät satuta muita.

 

Päivän lehti

23.1.2020