Kolumnit

Väärässä olemisen sietämätön keveys

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Omissa ennakkoluuloissa pidättäytyminen on vaivatonta, helppoa ja miellyttävää. Jos kukaan ei ennakkoluuloja kyseenalaista, niin ne eivät jokapäiväistä eloa häiritse.

Jos taasen omien ennakkoluulojen alainen asia sattuu keskustelun piiriin, niin aina voi mutu-tuntumalla heitellä omia vankkumattomia mielipiteitä. Tavallaan palkitsevaa sekin on.

Aivan liian mutkatonta eloa, vaikka silmien avaaminen ja asioiden kyseenalaistaminen voisi tuoda roppakaupalla lisää hyvää omaan elämään.

Väärässä oleminen, ja sen myöntäminen, on pitkälti asennekysymys.

Voi möksähtää ja huutaa omaa vanhaa tuttua totuuttaan kahta kauheammalla desibelimäärällä tai hyväksyä uuden tiedon mukana tulleet hyvät puolet. Ennen kuin suivaannut, ja tuomitset tämän kolumnin taas yhdeksi tekstiksi, jossa toimittaja ylhäältä kaataa lukijoiden niskaan omaa erinomaisuuttaan, niin lue loppuun.

Saatat kiittää päätöstäsi viimeistään neljän vuoden kuluttua.

Minä havahduin edellisen kerran väärässä olemisen sietämättömään keveyteen ja ihanuuteen kesäkuun puolivälin tietämillä.

Tuohon asti en pitänyt naisjalkapalloa sen kummempana kuin kotomaista Veikkausliigaa, eli en juuri minään.

Jalkapallottoman elämän vieroitusoireissa päätin kuitenkin antaa käynnissä olleille maailmanmestaruuskilpailuille mahdollisuuden.

Katsomaani peliä en enää muista, mutta jäin kerrasta koukkuun ja katsoin sen jälkeen lähes jokaisen kisojen ottelun.

Mielikuvani murenivat ensimmäisen puoliajan aikana.

Pelissä oli huikeaa intensiteettiä ja mahtavia yksilösuorituksia. Pelaajien henkilökohtainen taitotaso on todella korkea, mikä näkyy televisioruudulla kauniina syöttökombinaatioina ja harhautuksina, jotka saavat katsojan haukkumaan henkeään ihastuneena.

Ja ne maalit. Odotin näkeväni niin kutsuttuja rupumaaleja, jotka sohitaan paluupallosta maalin edustalta. Kuinka väärässä olinkaan ja se on ihanaa.

Olen vilpittömän onnellinen, että annoin kisoille mahdollisuuden. Päätöksen myötä sain nauttia lukuisia tunteja korkeatasoista ja jännittävää viihdettä. Ota vinkki onkeesi, viimeistään neljän vuoden päästä.