Kulttuuri Hämeenlinna

70 vuotta täyttävä Sibelius-opisto juhlii yllättävissä paikoissa

Sibelius-opiston tanssioppilaiden esitys avaa juhlavuoden maanantaina. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Sibelius-opisto täyttää tänä vuonna merkittäviä pyöreitä, 70 vuotta. Miten opisto juhlii tätä merkkipaalua, apulaisrehtori Iina Harjula?

– Koko vuosi 2020 on juhlavuotta. Juhlimme varsinaisella ydintoiminnallamme eli konserteilla ja tanssijoiden järjestämillä tapahtumilla.

Montako tapahtumaa juhlavuonna nähdään ja kuullaan?

– Vuosittain meillä on noin 120 konserttia, mutta tänä vuonna niitä voi olla hieman enemmän, sillä järjestämme myös erilaisia pop up -tapahtumia.

– Juhlavuoden aikana kaikki opiston kollegiot esittäytyvät kuukausikonserteissa, joista ensimmäinen järjestetään ensi maanantaina. Vuosi huipentuu joulukuussa konserttiin Vanaja-salissa.

Mitä jippoja olette keksineet juhlavuodelle?

– Saamme esiintyä neljä kertaa Raatihuoneen juhlasalissa. Nämä konsertit ovat 3.4., 13.5., 23.9. ja 11.11.

– Koetamme mennä muihinkin paikkoihin kuin konserttisaleihin. Esimerkiksi maaliskuussa puhaltajat soittavat elokuvamusiikkia Bio Rexin aulan ja Verkatehtaan kahvilan alueella. Keskusteltu on myös uudenlaisista konserttiavauksista syksylle.

– Facebook-sivuillamme pyörii koko vuoden Muistojen maanantai -sarja, jossa entiset opistolaiset kertovat muistojaan. Sieltä löytyy mielenkiintoisia tarinoita.

Kiinnostaako musiikkikoulutus lapsia ja nuoria vanhaan malliin?

– Hakijamäärät ovat pysyneet lähes samoina kuin ennenkin. Noin puolet hakijoista pääsee instrumenttiopintoihin, mutta koetamme tarjota kaikille jotain, kuten kuorotoimintaa.

Miten opiston tarjoaman koulutuksen sisältö elää?

– Tarjoamme opetusta alle vuoden ikäisistä aikuisuuteen. Koetamme etsiä uusia muotoja, kuten nyt aloittamamme vauvabaletti. Meillä on talossa noin 60 opettajaa, joilta tulee hyvin luovia ideoita.

Miltä tuntuu työskennellä 70-vuotiaassa opinahjossa?

– Tämä 70-vuotias on hyvin virkeä. Nyt on todella hyvä meininki ja paljon tapahtuu. On sellainen olo, että nyt on hyvät vibat meneillään. HÄSA

 

Juhlavuoden ensimmäinen kuukausikonsertti ja juhlavuoden avaus järjestetään Verkatehtaan lasipihalla maanantaina 27.1. kello 17. Ohjelmassa tanssia ja elokuvasävelmiä.

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic