Kulttuuri

Ämy vetreytyy – 45-vuotiaan ilmaisfestarin esiintyjinä Peitsamon lisäksi mm. Pää Kii ja Paleface

Ensi kesän Ämy rockissa esiintyy mm. Pää Kii. Kuva: Joose Berglund
Ensi kesän Ämy rockissa esiintyy mm. Pää Kii. Kuva: Joose Berglund

Suomen vanhin ilmaisfestivaali Ämy rock tekee ensi kesänä paluun. Kesäkuun 15. päivänä Kaupunginpuistossa vietetään Ämyn 45-vuotisjuhlia.

Laululavalle nousee Ämy-ikoniksi varttunut Kari Peitsamo sekä punkin ykkösnimiin kuuluva Pää Kii. Esiintyjälistalla on myös hämeenlinnalaislähtöinen Paleface sekä Samae Koskisen Korvalääke. Koskinen esiintyi edellisen kerran Ämyssä riihimäkeläisen Sister Flon kanssa vuonna 2005.

Tehosekoittimen Oton uusi bändi Nykyaika soittaneen festareilla kappaleensa, jossa lauletaan Ämystä. Paikallista väriä Ämyyn tuovat bluesrockia soittava Kantatie sekä rockriffeihin uskova Planeetta 9.

Alueella esiintyy tamperelais-hämeenlinnalainen akustinen Maida Vale ja raunioilla tanssittavat Salamar-Ites Soundsystemin karibialaiset rytmit.

 

Kaupunginpuistoon rakennetaan päivän ajaksi erilaisia työpajoja ja tarjolla on etnistä sekä kasvisruokaa, mutta myös Food Cornerin luoma musta Ämyn nimikkoburgeri. Tapahtumassa on anniskelua.

Ensimmäinen Ämy rock järjestettiin vuonna 1974, mutta se ei ole ollut aivan jokakesäinen tapahtuma. Esimerkiksi viime vuonna festivaalia ei järjestetty Ämy ry:n vähäisten resurssien takia.

Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut viime vuodesta.

– Tästä on hyvä lähteä toteuttamaan tunnelmallista juhlatapahtumaa, yhdistys tiedottaa.

Festivaali alkaa kello 13.30.

Asiasanat