Kulttuuri

Arvio: Godzilla II tarjoilee kauhufantasiaa kömpelönä kesäsekoituksena

Godzilla II: King on Monsters. Ohjaus Michael Dogherty. Pääosissa Kyle Chandler, Vera Farmiga, Billie Bobby Brown. 2 t 12 min. Bio Rex. ★★
Godzilla pääsee taas painimaan.

Tappajahaista alkaen luonnonkatastrofikauhussa on kilpailtu aina hurjempien petojen marssittamisesta tantereelle. Jurassic Park osoittautui lopulta lämmittelyksi ainakin rumilusten mittasuhteiden osalta, joskaan Steven Spielbergin kaltaisia viihdyttäjiä ei lajiin ole löytynyt.

Sitä tasoa ei hipaisekaan Godzilla II: King of Monsters. Jäävuoren kokoiset, ydiniskuja kestävät ja raketin nopeudella kiitävät Ilmestyskirjan raakalaiset ovat toki hurjia digitehosteita, mutta maailmanlopun myllerryksessä volyymi kulkee kaukana oivallusten edellä.

 

Samaan pakettiin on survottu Jurassic Park, Alien, Tähtien sota ja Tolkien-fantasia. Tunnelma tuhrautuu junnaavaan mellastukseen ja kömpelöön tarinaan. Lopputulos on kesäisen kevyt luksusluokan videopeli.

Hurjan kuorensa alla sympaattinen Mörkö meidät taas pelastaa, mutta Bratislavan trillerin tunnelmia ei tämä spektaakkeli pääse lähellekään.

Päivän lehti

15.7.2020