Kulttuuri

Arvio: Uuden Men in Blackin komediallisuus kaipaisi koomikkoja

Men in Black: International. Ohjaus F. Gary Gray. Pääosissa Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Liam Neeson. 1 t 55 min. Bio Rex. ★★
Tessa Thompson ja Chris Hemsworth ovat uuden Men in Blackin agenttikaksikko, joka ei vakuuta koomikon kyvyillään. Kuva: Giles Keyte
Tessa Thompson ja Chris Hemsworth ovat uuden Men in Blackin agenttikaksikko, joka ei vakuuta koomikon kyvyillään. Kuva: Giles Keyte

Aikuisille suunnattujen lapsekkaiden hömppäseikkailujen sarjan jo neljäs osa Men in Black: International näyttää, muttei tunnu, samalta kuin ennen.

Aiemmat versiot huvittivat Will Smithin ja Tommy Lee Jonesin komiikan taitojen ja kemian voimin. Heidän paikkansa perineet Chris Hemsworth ja Tessa Thompson eivät ole samaa tasoa.

 

Avaruusolioiden superjahtaaja Hemsworth kadottaa suuren sankariteon jälkeen mystisesti otteensa. Jämäkästä taistelijasta tulee vastuuton hurvittelija. Thompson märkäkorvaisena työparina joutuu siivoamaan hänen sotkujaan.

Tarinalla ei sinänsä ole muuta virkaa kuin tarjota raamit seksuaalisen kipinän värittämälle uudelle henkilöasetelmalle, jossa on nyt eri sukupuolet.

Romantiikkaa ei ihme kyllä olekaan lopulta tarjolla, vaikka molempien vetävällä ulkomuodolla herkutellaan kaksi tuntia. Erikoinen ratkaisu.

 

Thompsonille laji on aivan väärä. Naivistisen komedian vaatimasta liioittelusta ei ole tietoakaan.

Hemsworth hurmaa poikamaisella charmillaan, mutta ei hänkään varsinainen koomikko ole. Liki nelikymppiseksi Hemsworth tavoittaa kyllä nasevasti narsismia ylipursuavan teinin huolettoman itsevarmuuden.

Ison rahan komediaksi vitsit jäävät laihoiksi. Parin suunsoittoon ja flirttailuun panostetaan ihmeen vähän. Lystiä lypsetään teknisistä vempaimista ja avaruusolioiden lelumaisista naamatauluista.

Päivän lehti

18.1.2020