Kulttuuri Hämeenlinna

Arxin kesän työpajat keräsivät lähes 2000 käyntikertaa

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx järjesti kesän aikana 29 erilaista maksutonta taidetyöpajaa ja -kurssia lapsille ja nuorille ympäri Hämeenlinnaa. Kuva: Riku Hasari
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx järjesti kesän aikana 29 erilaista maksutonta taidetyöpajaa ja -kurssia lapsille ja nuorille ympäri Hämeenlinnaa. Kuva: Riku Hasari, arkisto

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx järjesti kesän aikana 29 erilaista maksutonta taidetyöpajaa ja -kurssia lapsille ja nuorille ympäri Hämeenlinnaa. Ensimmäistä kertaa järjestetyn Arxin kesän työpajat keräsivät lähes 2000 käyntikertaa.

Arx pyysi palautetta osallistujilta. Mielipiteensä kertoi yhteensä 122 ihmistä, ja palautelomake tavoitti erityisen hyvin lapsia ja nuoria.

Palaute oli hyvin positiivista. Esimerkiksi jokainen kyselyyn vastannut peruskouluikäinen arvioi, että työpajassa oli hyvä tunnelma ja että ohjaaja huomioi kaikki osallistujat.

Kävijäpalautteen perusteella lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden saavutettavuuden kannalta sijainti ja maksuttomuus ovat tärkeitä. Maantieteellistä saavutettavuutta Arx pyrki parantamaan järjestämällä toimintaa monessa eri paikassa myös keskustan ulkopuolella. Toimintaa järjestettiin muun muassa Kaurialassa, Jukolassa, Katumalla ja Iittalassa. Kaikki Arxin kesän toiminta oli maksutonta.

Kesän toimintaan mahtui niin teatteria, kuvataidetta kuin tanssiakin. Erityisesti katutaidepajat kiinnostivat nuoria.

Kyselyyn vastanneista lapsista ja nuorista kolmannes ei ollut tietääkseen osallistunut Arxin toimintaan aiemmin.

Uusien kävijöiden tavoittamisen eteen Arxissa aiotaan jatkossakin tehdä töitä tiedottamalla monikanavaisesti, hajauttamalla toimintaa maantieteellisesti sekä tarjoamalla monipuolista ja maksutonta lasten ja nuorten toiveiden mukaista taidetekemistä.

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic