Kulttuuri

Elokuva-arvio: Esipuberteetti on hullunmyllyä

Jacob Tremblay, Keith L. Williams ja Brady Noon esiintyvät elokuvassa Good Boys.

Good Boys (Bio Rex). Ohjaus Gene Stupnitsky. Pääosissa Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon. 1 t 29 min. ★★★

Sekoilukomedia Karmean kankkusen hengessä 12-vuotiasta pojista kuulostaa mauttomuuden huipulta, mutta Good Boys tekee sen älykkäästi ja hyväntuulisesti. Jo se on saavutus.

Kolme kaverusta saa kutsun bileisiin, joissa kaavan mukaan suudellaan tyttöjä. Pojat yrittävät opiskella tuntematonta taitoa vakoilemalla isompiaan, mutta läskiksihän urakka menee vähän joka kantilta.

Tarina tuoksuu halpahallin perälaarilta, mutta kirosanoja ja nokkelia seksuaalisia vitsejä vilisevästä kohelluksesta kuoriutuu myötätuntoinen ja hauska kuvaus esipuberteetista.

 

Vielä viattomien poikien täytyy esittää kovaa jätkää, vaikka lapsuudesta luopuminen ottaa koville. Sitä vain on vaikea tunnustaa, sen verran kova on sosiaalinen ja kulttuurinen paine.

Pelottavaan aikuisuuteen suuntaa vähän jo mielikin, mutta tie sinne täytyy mysteereistä ja nöyryytyksistä. Väistämättömässä kompuroinnissa auttaa kaverusten yhteishenki, jonka nuoret näyttelijät tavoittavat hellyttävästi.

Ohjaaja Gene Stupinsky on mainion Konttori-satiirisarjan alkuperäisiä käsikirjoittajia, ja päähenkilöistä huolimatta myös Good Boys kohdistuu aikuisille. Yhdysvalloissa elokuva peräti kiellettiin alle 17-vuotiailta karkean kielen vuoksi.

Mainos