Kulttuuri

Elokuva-arvio: Maailmanloppu uhkaa, mutta aina on aikaa pienelle perheriidalle

Zombieland: Double Tap (Bio Rex). ★★Ohjaus Ruben Fleicher. Pääosissa Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Rosario Dawson, Zoey Deutsch, Luke Wilson. 1 t 33 min.
Zombielandin uudessa tulemisessa maailmanloppu uhkaa, jälleen kerran. Autiossa maailmassa on hyvä rellestää. Kuva: Jessica Miglio
Zombielandin uudessa tulemisessa maailmanloppu uhkaa, jälleen kerran. Autiossa maailmassa on hyvä rellestää. Kuva: Jessica Miglio

Kulttikomedian aseman kymmenen vuotta sitten saavuttaneen Zombielandin jatko-osa kuuluu sarjaan tarpeettomat vanhan maineen rahastukset. Tuttuun jengiin on ympätty muutama uusi karikatyyrinen hahmo, jotka tuovat kokonaisuuteen vain korean naamansa ja laihoja irtovitsejä.

Zombien jahtaamisen sijaan kyse on ihmissuhdekomediasta maailmanlopun keskellä. Yhteiskunnan romahdettua sankarimme voivat herrastella niin Valkoisessa talossa kuin Elviksen Gracelandissa.

Onhan se hassua antaa patjalle kyytiä historian mahtavimpien makuuhuoneessa, mutta kummempaa juonta ei sitten löydykään.

Teeman tapaisesta käy pariskuntien riitely suhteensa ehdoista. Äijät vaalisivat perinteitä avioliitosta konservatiivisiin sukupuolirooleihin, naiset haluavat itsenäisyyttä ja seikkailua.

Humoristiseksi väännön tekevät olosuhteet. Ihmiskunta vetelee viimeisiään ja kuolema kurkkii jokaisen nurkan takana, mutta aina on aikaa tapella puolison kanssa ja karata vehreämpien laitumien perään. Sieltä on vain pikku pakko palata.

Jokunen hauska lohkaisu asetelmasta irtoaa etenkin karismaattiselta komiikan taitajalta Woody Harrelsonilta, joka parodioi sävykkäästi omahyväistä keskilännen punaniskaa. Löyhää suunsoittoa ja muutamaa murskattua päätä enempää ei silti ole tarjolla.