Kulttuuri

Elokuva-arvio: Vammautuminen opettaa arvoja Tuukka Temosen uudessa elokuvassa

Aika jonka sain (Bio Rex). Käsikirjoitus ja ohjaus Tuukka Temonen. Pääosissa Olga Temonen, Micke Rejström, Sebastian Rejman. 1 t 44 min. ★★
Olga Temonen esittää vammautuvaa esteratsastajaa. Kuva: Muu
Olga Temonen esittää vammautuvaa esteratsastajaa.

Selviytymisdraama on sikäli turvallinen aihe, että se pakottaa automaattisesti myötäeläytymään. Tuukka Temosen esteratsastaja Jaana Kivimäestä kertova Aika jonka sain ei tee poikkeusta.

Perheenäidin invalidisoituminen ja siitä kampeaminen takaisin hevosen selkään ja yleensä elämään on tietenkin koskettava tarina. Mutta tässä tapauksessa myös yllätyksetön.

Vammautuminen opettaa kalliita arvoja päähenkilön ohella koko lähipiirille, etenkin tunteiltaan ja liikkeiltään ailahtelevalle puolisolle. Näin tässä Hollywoodin parhaiten tuotteistamassa lajissa kiskotaan kyynelet silmäkulmiin varman päälle.

 

Omaelämäkerrallinen Apulanta-yhtyeen historiikki Teit meistä kauniin toi Temoselle suuryleisön, mutta vanhoista faneista ei ollut tueksi Jari Sarasvuota kuvaavassa Valmentajassa.

Sama vaiva voi olla taas vastassa, sillä Temosen ote muistuttaa kovasti television päivittäissarjoja.

Realismin tuntu jää kauas, mutta alleviivattua melodraamaa riittää senkin edestä. Samalla mentaliteetilla toimivat ensimmäisiä isoja valkokangasrooleja puskevat näyttelijät.

Lajista pitäville se tuskin tuottaa ongelmaa. Muiden kohdalla tilanne voi olla toinen.

Mainos