Kulttuuri

Hämeenlinnalaisilla taiteilijoilla yhteinen näyttely Suomenlinnassa

Kuva: Muu
Katri Stenbergin teos Mitä jälkeemme jää II.

Neljä hämeenlinnalaista kuvataiteilijaa Eira Lähteinen, Katri Stenberg, Mari Isotalo ja Minttu Saarinen pohtii Ilmaperintö-yhteisnäyttelyssä eri näkökulmia ja suhtautumistapoja ympäristökriisiin. Näyttely on esillä HAA Galleriassa Suomenlinnassa Helsingissä 6.8.–29.8.

Eira Lähteinen piirtää hiilellä fantasiamaisemia, jotka voidaan tulkita myös dystooppisina alegorioina maailman tilasta.

Katri Stenberg  pohtii maalauksissaan mitä meidän jälkeemme jää. Muovin riekaleet leijuvat puissa ja kelluvat vedessä. Ne näyttävät omalla tavallaan kauniilta, mutta pysäyttävät miettimään tuhoa mitä maatumaton muovi ympäristössämme aiheuttaa.

Mari Isotalon valokuvaan pohjautuvat, värikylläiset maalaukset käsittelevät useimmiten lapsuuden ja kasvamisen teemoja. Huoli lasten tulevaisuudesta muuttuvassa maailmassa on vahvasti läsnä.

Minttu Saarinen maalaa abstrakteja teoksia, joiden aiheet ja pinnan rakenteet muistuttavat meitä jäätikön sulamisesta ja maaperän eroosiosta.

Näyttelyn nimi on monimerkityksinen. Sen voi ymmärtää ilman perintöä jäämiseksi tai ilmaan, jota saastutamme. Ilmaperintö viittaa myös tyhjään perintöön, turhaan lupaukseen. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic