Kulttuuri Hämeenlinna

Hämeenlinna vetää lipun salkoon Kuvataiteen päivän kunniaksi

Kuvataiteen päivänä Hämeenlinnan taidemuseoon, muun muassa Oi Suomi -näyttelyyn pääsee puoleen hintaan. Museopalveluvastaava Kim Lindertz ja museojohtaja Jenny Valli Johan Knutsonin (1816–1899) teoksen Suomalainen saaristomaisema (1864) luona. Arkistokuva: Toni Rasinkangas   

Suomen Kuvataiteen päivää aletaan viettää myös Hämeenlinnassa.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala on tehnyt viranhaltijapäätöksen, jonka mukaan Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä, keskiviikkona 10. heinäkuuta, Raatihuoneen edustalla liputetaan. Liputuspäätös koskee myös tulevia vuosia.

Kuvataiteen päiväksi on luvassa myös ohjelmaa. Karttaesitteitä, lisätietoja ja ohjelmatarjontaa teemapäivästä julkaistaan Hämeenlinnan kaupungin nettisivuilla ensi viikolla.

 

Yhteistyönä järjestettävässä tapahtumassa ovat tänä vuonna mukana ainakin Hämeenlinnan taidemuseo, Ars Häme, Galleria Paperihuone, kaupungin työllisyystiimin teemaryhmiä, Kauppakeskus Linnan Kortteli2 -taidehanke, lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx, Maaseudun sivistysliiton ITE Häme -kartoitus ja RaamiDaamit.

Hämeenlinnan taidemuseoon pääsee tapahtumapäivänä puoleen hintaan ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksutta voi lainata maalaustelineen ja -tarvikkeet, jotta pääsee ikuistamaan mieluisan maiseman aikavälillä kello 11–15.30.

Taidemuseo myös muistuttaa, että siellä voi tutkia kahta Schjerfbeckin (1862–1946) tunnettua teosta Lyhyitä kertomuksia taiteesta -näyttelyssä. Teokset ovat Rigoletto (1881) ja Saunan edessä (1915 – 1917).

 

Aloitteen Kuvataiteen päivästä on tehnyt Suomen akvarellitaiteen yhdistyksen (SAy) kunniapuheenjohtaja Antti Lassila. Hanke pantiin vireille vuosituhannen alussa.

Tavoitteena on lisätä kuvataiteen merkitystä ja arvostusta Suomen kulttuurielämässä saamalla kuvataiteelle oma valtakunnallinen nimikkopäivä ja vakiintunut liputuspäivä. Sisäministeriö on pariin otteeseen suositellut valtakunnallista liputusta.

Kuvataiteen puolesta on jo aiempina vuosina liputettu ja ohjelmaa järjestetty eri puolilla Suomea, kuten Riihimäellä. HäSa

Päivän lehti

3.7.2020