Kulttuuri

Hämeenlinnalaisille tuttu Matti Johannes Koivu julkaisi uutta musiikkia – Syyskiertue starttaa Suistolta

Matti Johannes Koivu. Kuva: Tero Ahonen

Suomen laulaja-lauluntekijöiden kärkikaartiin lukeutuva Matti Johannes Koivu on julkaissut uuden singlen. Single enteilee uutta Matti Johannes Koivu -albumia, joka julkaistaan ensi syksynä.

Tulevaisuus-kappale on nimensä mukaisesti vahvatunnelmainen ajankuva tulevaisuudesta, joka näinä ilmastonmuutoksen ja poliittisen turbulenssin aikoina näyttää yhtäältä umpikujalta, toisaalta ainoalta toivonpilkahdukselta.

– Olin ilmastomarssilla muutamia kuukausia sitten ja näin eläkeläispariskunnan kävelevän ohitse. Nainen sanoi miehelleen: ´Menisivät Intiaan tai Nepaliin huutamaan.´ Kun ajattelen heidän irtisanoutuvaa maailmaansa ja täydellistä ymmärtämättömyyttään, toivon, ettei tulevaisuus koskaan tulisi. Toisaalta muistelen hetkeä aikaisemmin torilla puhuneita lukiolaisia ja toivon, että tulevaisuus olisi jo täällä, Koivu kertoo kappaleen teemasta.

Levynjulkaisuun päättyy myös artistin pitkä hiljaiselo keikkarintamalla. Koivun syyskiertue starttaa 13. syyskuuta Suistoklubilta.

Hämeenlinnalaislähtöinen Koivu on julkaissut aiemmin seitsemän soololevyä sekä neljä albumia Ultramariini-yhtyeen jäsenenä. Emma-ehdokkaana Koivu on ollut niin Toisen maailman nimi -soololevyllään kuin Ultramariinin Ydin-albumilla.

Koivu on tehnyt viime vuosina kolme radiodokumenttisarjaa Yleisradiolle. Uusin sarja Keskeneräisyyden historia lähetetään Yle radio yhdestä kesällä 2019.

Päivän lehti

25.1.2020