Kulttuuri Hämeenlinna

Hauhon musiikkijuhlille kävi työtapaturma rahanhaussa – Järjestetään ilman kaupungin tukea

Myös Iittalan musiikin kesä ry:n hakemus myöhästyi. Iittalan musiikkijuhlat järjestetään silti ensi kesänäkin.
Olli Kilpiön ja Mikko Ivarsin luotsaama Hauhon musiikkijuhlat järjestetään ensi vuonna ilman Hämeenlinnan kaupungin tukea. Kuvassa myös viulisti Emma Vähälä. Kuva: Terho Aalto
Olli Kilpiön ja Mikko Ivarsin luotsaama Hauhon musiikkijuhlat järjestetään ensi vuonna ilman Hämeenlinnan kaupungin tukea. Kuvassa myös viulisti Emma Vähälä. Kuva: Terho Aalto

Hauhon musiikkijuhlat ei ensi vuonna saa Hämeenlinnan kaupungin tukea – koska ei sitä hakenutkaan. Syynä on silkka hama, sanoo tapahtuman toinen taiteellinen johtaja Mikko Ivars.

– Kävi työtapaturma. Samalla viikolla oli useita muitakin hakuja, jotka umpeutuivat määräpäivänä kello neljältä iltapäivällä. Hämeenlinna olikin umpeutunut jo kello 12.

Hauhon musiikkijuhlat on kuitenkin tarkoitus järjestää entiseen tapaan, vaikka kaupungin tuki jääkin puuttumaan. Viime kesän tapahtumaa Hämeenlinna tuki 5 000 eurolla.

– Se oli tärkeä osa budjettia, muttemme heitä kirvestä kaivoon. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 19. kerran, ja joka tapauksessa katseemme ovat jo pidemmällä, 20-vuotisjuhlavuodessa.

 

Hauhon-festivaali on paikkansa vakiinnuttanut tapahtuma, joka on solminut useita sponsorisopimuksia. Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöistä on tullut tapahtuman suurimpia tukijoita.

– Uusia juonia neuvotellaan koko ajan, ja olemme jo hakeneet apurahoja muualta, Ivars kertoo.

Hän huomauttaa, että kun tapahtuma perustettiin, kuntaliitosta ei ollut tehty. Hauhon kunta ei aikoinaan tukenut tapahtumaa rahallisesti. Ivars toivoo, että kulttuurin rahoitusta voitaisiin miettiä pitkäjänteisemmin, kuten viisivuotiskausittain.

Ensi kesän ohjelma on jo pitkällä. Se julkistetaan keväällä.

 

Myös Iittalan musiikin kesä ry:n hakemus myöhästyi. Iittalan musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Tuomas Nikkanen kuitenkin vakuuttaa, että tapahtuma järjestetään myös ensi kesänä.

Viime vuonna tapahtuma sai kaupungilta 1 500 euroa. Nikkasen mukaan kaupungin avustuksen osuus tapahtuman budjetista ei ole ollut järin suuri verrattuna muihin rahoituslähteisiin kuten apurahoihin ja sponsoreihin.

Viime kesänä Iittalan musiikkijuhlat järjestettiin kolmannen kerran. Kaikki konsertit yhtä lukuun ottamatta järjestettiin kantakaupungissa. Ensi kesänä palattaneen Iittalaan, mutta lopullisia päätöksiä siitä ei vielä ole. HÄSA

Päivän lehti

18.1.2020