Kulttuuri Hämeenlinna

Hauhon musiikkijuhlille pääsee tänä vuonna kotisohvalta

Tapahtuma tiivistyi kolmeksi konsertiksi, joihin pääsee internetissä. Viikonloppuna Hauhon kahvilakävijät saattavat saada pop up -konsertin, jos sää sallii.
Olli Kilpiö Kuva: Muu
Hauhon Musiikkijuhlien toinen taiteellinen johtaja Olli Kilpiö.

Tämänvuotiset Hauhon musiikkijuhlat järjestetään etäkonsertteina. Tapahtuma tiivistyy tällä viikolla kolmeksi konsertiksi, jotka voi katsoa ja kuunnella internetissä osin jälkikäteen ja osin suorana.

– Tuntui kurjalta ajatukselta perua tapahtuma kokonaan, joten kysyimme yhteistyökumppaneiltamme, voisiko tukea käyttää hieman erilaisen festivaalin järjestämiseen, kertoo toinen taiteellinen johtaja, alttoviulisti Olli Kilpiö.

Keskiviikkona Virtuosi di Kuhmo soittaa Hauhon kirkossa, ja lopputulos julkaistaan netissä torstaina 2. heinäkuuta. Myös Yle taltioi konsertin ja esittää sen ensi viikolla radiossa.

Perjantaina nettiin tulee iltapäivämatinea Café Hahkiala. Suorana sen sijaan esitetään lauantainen Makasiiniklubi, jonka esiintyjinä ovat Laura Hynninen ja Otto Virtanen. Konsertti alkaa kello 14.

Kaikki nettilähetykset ovat ilmaisia, mutta maksumuurin taakse voi tulla lisämateriaalia.

Viikonlopuksi suunnitteilla on pop up -konsertteja Hahkialan kartanon ulkokahvilaan, jos sää sallii. Tästä tiedotetaan festivaalin sosiaalisen median kanavissa.

Ensi vuonna festivaali juhlii 20-vuotista taivaltaan. Ohjelmassa ovat ainakin ne nuoret taiteilijat, joiden konsertit peruuntuivat tältä vuodelta.

Saattaa olla, että konserttien esittäminen myös nettiversioina seuraa uutena mukana ensi vuonnakin.

– Tämä tilanne tarjoaa meille myös uusia tilaisuuksia käyttää uusia medioita. Tämä saattaa olla uusi normaali, Kilpiö pohtii.

Festivaalia tukevat Hauhon ja Rengon säästöpankkisäätiöt, SKR:n Hämeen rahasto, Musiikin Edistämissäätiö ja Hämeenlinnan kaupunki. Festivaalin toinen taiteellinen johtaja on sellisti Mikko Ivars.

Konsertteihin pääsee 2.7. lähtien osoitteessa www.hauhofestival.fi.

Päivän lehti

9.7.2020