Kulttuuri Riihimäki

Helmi Remeksen lasiteos valittiin Riihimäelle nousevaan Uramon kouluun

Helmi Remes työskentelee Riihimäellä osuuskunta Lasismilla. Hän tekee sekä käyttö- että taidelasia.

Elokuussa Riihimäellä toimintansa aloittavaan Uramon kouluun tulee lasitaiteilija Helmi Remeksen taideteos. Teoksen on määrä valmistua syksyllä.

Taideteos tulee koulun monitoimisalin yhteydessä olevan portaikon lasiaukkoon. monitoimisali toimii päivisin ruokalana, ja iltaisin sitä voivat käyttää monet muut toimijat. Syksystä alkaen salia käyttää istunnoissaan myös kaupunginvaltuusto.

Uramon uudisrakennuksen tulee päiväkoti, esikoulu ja peruskoulun alaluokat.

Teoksen valinnut taidetyöryhmä halusi Uramoon teoksen, jonka keskeinen materiaali olisi lasi. Materiaalivalinnalla haluttiin nostaa esiin riihimäkeläistä lasitaideosaamista ja ammattitaitoa.

 

Helmi Remes on valmistunut vuonna 2011 artesaaniksi ammattiopisto Tavastiasta ja työskentelee lasimuotoilijana osuuskunta Lasismissa Riihimäellä. Remeksen monipuolinen taiteellinen tuotanto sisältää muun muassa taidelasiesineitä, tilateoksia ja käyttölasiesineitä.

Teoshankinta on osa riihimäen yhteiskuntataiteilijatoimintaa. Toiminta on viime vuodesta alkaen ollut osa ESR-rahoitteista Taide käyttöön -hanketta.

Hankkeessa edistetään luovien alojen yhteistyötä rakennusalan toimijoiden kanssa vahvistamalla taiteen roolia rakennushankkeissa. Tavoitteena on saada taide ja luova suunnittelu kiinteäksi osaksi kaupunkien suunnittelu ja rakennusprosesseja.

Päivän lehti

21.1.2020