fbpx
Kulttuuri

Ihmisiä eläimen hahmon kautta – Terhi Leppäkoski kuvaa tyyppejä, joihin katsoja on luultavasti törmännyt

Mrs Amanda Pinkerton on yksi Terhi Leppäkosken eläinhahmoista.

Hämeenlinnalaisen taidemaalarin Terhi Leppäkosken näyttely Sekalaista sakkia avataan galleria Raamidaamien tiloissa perjantaina 31. toukokuuta.

Leppäkoski valmistui viime vuonna taidekoulu Alfasta taidemaalariksi, mutta on harrastanut piirtämistä ja maalaamista pikkutytöstä lähtien. Hän on työskennellyt muun muassa tuotanto- ja mainosgraafikkona, ja palasi työrupeaman jälkeen taideopintojen pariin.

Sekalaista sakkia -näyttelyssä esiintyy joukko erilaisia tyyppejä. Leppäkoski kertoo, että hän kuvaa mallina toimineiden eläinten kautta ihmisiä.

– Minua kiinnostaa eläimen ja ihmisen kohtaaminen ja se, mikä meissä on samaa ja mikä erilaista. Olen inhimillistänyt eläimet, ja jokainen tämän näyttelyn hahmo on oma persoonansa, hän kertoo.

Leppäkoski on käsitellyt aiheitaan lempeällä huumorilla pilke silmäkulmassa.

– Ehkä katsoja on törmännyt elämässään juuri tällaiseen tyyppiin tai tunnistaa jotain itsestään.

Leppäkoski arvelee tekevänsä esittävää taidetta siksi, että hän on ihmisenä analyyttinen ja tarkka.

– Taiteessani tämä näkyy siten, että haluan mallieni anatomian näyttävän oikealta ja olen tarkka väreistä ja töitteni värimaailmasta.

– Tosin lopputulos on harvoin juuri sellainen kuin kuvittelin, koska matkan varrella työtä on kuunneltava ja tehtävä sen vaatimat muutokset. HÄSA

Sekalaista sakkia -näyttelyn avajaiset järjestetään perjantaina kello 16-17. Terhi Leppäkoski on tuolloin paikalla galleria Raamidaameissa (Viipurintie 4, Hml).

 

Menot