Kulttuuri

John Legend esiintyy kesällä Porissa

John Legend osallistui puolisonsa Chrissy Teigenin kanssa Vanity Fair -lehden Oscar-juhliin 9. helmikuuta. Kuva: RINGO CHIU / EPA / ALL OVER PRESS

Laulaja John Legend esiintyy ensi kesänä Pori Jazzissa.  Edellisen kerran hän konsertoi Suomessa ja Pori Jazzissa kesällä 2013, jolloin hänen läpimurtonsa maailmanlaajuiseen suosioon odotti vielä vuoroaan.

Yksitoista Grammy-palkintoa voittanut Legend tunnetaan niin laulajana, säveltäjänä, näyttelijänä kuin tuottajanakin. Hän on julkaissut urallaan kuusi studioalbumia ja uusimman kappaleensa Conversations in the Dark yhdysvaltalaistähti julkaisi tammikuussa.

 

John Legend on ensimmäinen afrikanamerikkalainen mies, joka on voittanut Yhdysvaltojen neljä merkittävintä viihdealan palkintoa: televisioalan Emmyn, musiikkialan Grammyn, elokuva-alan Oscarin sekä teatterialan Tonyn.

Näyttelijänä John Legend on nähty muun muassa menestyselokuva La La Landissa. Oscarinsa artisti voitti Selma-elokuvaan säveltämällään Glory-kappaleella, ja Tony- sekä Emmy-palkintonsa hän nappasi laajennettuaan monialaista uraansa musikaali- ja Broadway-tuottajan tehtäviin.

Legend esiintyy Porissa heinäkuun 16. päivänä. Samana päivänä festivaaleilla esiintyy myös muun muassa jazzlegenda Herbie Hancock. HäSa

Menot