fbpx
Kulttuuri

Jonna Tervomaa vaihtoi laulukieltä – "Olen miettinyt lyriikoitani aina samaan aikaan myös englanniksi"

Jonna Tervomaan uusi englanninkielinen albumi julkaistaan kansainvälisellä Bandcamp-alustalla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jonna Tervomaan uusi englanninkielinen albumi julkaistaan kansainvälisellä Bandcamp-alustalla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Aiemmin suomeksi laulanut Jonna Tervomaa julkaisee ensimmäisen kerran musiikkia englanniksi.

Forssalaislähtöinen Tervomaa julkaisee viimeisimmän Ääni-levynsä englanninkielisenä versiona nimellä Jonna T: Fortunate Beast, ja se julkaistaan kansainvälisellä Bandcamp-alustalla tiistaina 21. heinäkuuta. Albumin on tuottanut yhdysvaltalainen Ken Stringfellow ja miksannut Jussi Jaakonaho.

– Minulle on ollut todella tärkeää tehdä musiikkia rikkaalla, ainutlaatuisella äidinkielelläni, mutta olen miettinyt lyriikoitani aina samaan aikaan myös englanniksi, Tervomaa kertoo tiedotteessa.

Ennen Tervomaan uran ensimmäistä, vuonna 1998 ilmestynyttä Jonna Tervomaa -albumia levy-yhtiössä käytiin pitkään keskustelua nuoren artistin laulukielestä. Suomen ja englannin välisellä vaa’alla laulaja päätyi tuolloin äidinkieleensä.

Ääni-albumin kanssa työskennellessä tuottaja Ken Stringfellow’lle ja Tervomaalle syntyi ajatus kokonaan englanninkielisistä versioista. Sanoitukset seurailevat suomenkielisten versioiden teemoj, mutta Fortunate Beastin kerrotaan kuitenkin olevan täysin itsenäinen albumi.

– Koko ajattelumme kasvaa äidinkielestä, mutta me voimme ihmetellä ihmisyyden pyhiä, syvimpiä elementtejä, ja myös ajatella uusin tavoin, kun vaihdamme ajattelumme ja ilmaisumme kieltä, Tervomaa sanoo. HÄSA

Menot