Kulttuuri Hämeenlinna

Juha Kauppiselle Kanavan tietokirjapalkinto - Monimuotoisuus on tärkeä puheenvuoro luonnonsuojelun merkityksestä

Toimittaja ja tietokirjailija Juha Kauppisen Monimuotoisuus-kirja palkittiin tietokirjapalkinnolla. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnassa asuva tietokirjailija,  toimittaja Juha Kauppinen, 43, on saanut tämänvuotisen Kanava-palkinnon. Palkinto jaetaan vuoden parhaalle kotimaiselle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan tietokirjalle.

Kauppinen sai palkinnon kirjastaan Monimuotoisuus. Kertomuksia katoamisista (Siltala). Kanava-palkinto on Aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön jakama tunnustus, ja sen suuruus on 10 000 euroa.

Voittajan valitsi Kanavan vastaava tuottaja, palkintoraadin puheenjohtaja Tuomo Lappalainen. Hän luonnehtii Kauppisen kirjaa tärkeäksi puheenvuoroksi ajankohtaisessa keskustelussa luonnonsuojelun merkityksestä.

– Juha Kauppinen kuvaa lajien katoamista paitsi biologisena tapahtumana, myös ihmisen ja luonnon suhteen kautta. Näin syntyy upea kokonaiskuva ilmiöstä, jonka vaikutus koko maapallon tulevaisuuteen on valtava, Lappalainen sanoo.

Palkintoraati sai arvioitaviksi kaikkiaan 185 teosta 24 kustantajalta.

 

Lue myös: ”Asian kammottavuus avautui minulle” – Juha Kauppinen kirjoitti kirjan suomalaisen luonnon monimuotoisuuden katoamisesta

Lue myös:  Arvio: Juha Kauppinen kirjoitti tärkeimmän suomalaisen tietokirjan vuosikymmeniin