Kulttuuri

Kaupunkikulttuurikokeilu heinäkuussa Goodmanin kulmilla – Ilmoita tapahtumasi koordinaattorille

Tapahtuma-alue sijoittuu Raatihuoneenkadulle Saaristenkadun ja Kaivokadun väliselle pätkälle.

Hämeenlinnan kaupunki toteuttaa 25.6.-31.7.  kokeilun, jossa yhdistyksille ja kaupunkiaktivisteille tarjotaan mahdollisuus järjestää pienimuotoisia, ei-kaupallisia kulttuuritapahtumia kaupunkitilassa. Kokeilulle osoitettu paikka on Raatihuoneenkadun osuus Kaivokadun ja Saaristenkadun välissä.

Kadulla voi järjestää keskustaa elävöittäviä katutilaan sopivia tapahtumia. Käytännössä kyseessä voi olla pienimuotoinen esitys, ohikulkijoille tarjottu aktiviteetti tai yhdistyksen toiminnan esittely. Tarkoitus on testata, missä määrin helpon kansalaislähtöisen kaupunkikulttuurin mahdollistaminen synnyttää tarjontaa ja miten se otetaan vastaan.

 

Kynnys tapahtumien järjestämiselle on matala, ja lupamenettely on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi

Kokeiluun osallistuvien ei tarvitse hakea kaupungilta erillistä tapahtumalupaa. Riittää, että tapahtuman ajankohta sovitaan kokeilun koordinaattorin kanssa ja samalla sitoudutaan katutilan käytölle määriteltyihin sääntöihin. Mikäli tapahtuma vaatii jotain muita lupamenettelyjä, on tapahtuman järjestäjä velvollinen ne itse hoitamaan.

Kokeilua on valmisteltu sivistyksen ja hyvinvoinnin sekä kaupunkirakennetoimialojen yhteistyönä.

Kadun tapahtumia ja varauskalenteria koordinoi Hämeenlinnan 4H –yhdistys. Vapaita aikoja voi tiedustella sähköpostiosoitteesta tapahtumakatu.hameenlinna@4h.fi

—–

Klo 18.28: Korjattu kokeilun kestoaikaa. Kokeilu alkaa jo 25.6., eikä kuukautta myöhemmin, kuten tekstissä alunperin luki.

Päivän lehti

25.1.2020