Kaupunkiuutiset Kulttuuri Hämeenlinna

Kesäteatterin kävijämäärä hipoo viime kesän supersuosiota – Täyttöaste oli 81 prosenttia

Sellaista elämä on -musiikkinäytelmä avasi katsojille Junnu Vainion elämää. Katsomon täyttöaste oli 81 prosenttia. Kuva: Otto Rantanen
Sellaista elämä on -musiikkinäytelmä avasi katsojille Junnu Vainion elämää. Katsomon täyttöaste oli 81 prosenttia. Kuva: Otto Rantanen

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri pääsi kävijätavoitteiseensa. Junnu Vainion elämästä kertovan Sellaista elämä on -musikaaliesityksen näki 18 500 katsojaa. Täyttöaste oli 81 prosenttia.

Juha Tapion musiikkiin perustuva Kaksi puuta veti kesällä 2018 tuhat ihmistä enemmän.

Kesäteatteria pyörittävä Otto Kanerva on tyytyväinen, sillä hän pohti ennen kesää, voiko viime kesän yleisömenestystä saada millään tavalla kiinni.

– Koin tärkeäksi sen, että teimme kulttuuriteon kertomalla Junnu Vainiosta. Moni ei ole tiennyt hänen elämäntarinaansa ja laulujen lähtökohtia. Se hivelee, että saimme paljon myönteistä palautetta esityksestä ja sen sisällöstä.

Kuluneena kesänä kesäteatterissa palveli uusi viiniterassi, jossa nähtiin muutamassa näytöksessä myyjänä myös Kanerva itse.

– Uusi terassi otettiin hyvin vastaan ja asiakkaat olivat tyytyväisiä. Nyt meillä on palvelut kesäteatteriksi hyvällä mallilla. Sanoisin, että olemme kesäteatterina palveluiden kärjessä.

Kesäteatterin slogan on ”Kansalle komediaa”. Kanerva haluaa jatkaa samalla, hyväksi todetulla kaavalla myös ensi kesänä. Luvassa on siis tarinallista musiikkiteatteria.

– Ensi kesän esityksen kanssa on vielä luomisen tuskaa. Synopsista teemme, mutta hedelmäkoriin pitäisi tippua vielä yksi hedelmä. Syyskuun puolivälissä pitäisi olla valmista.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset