fbpx
Kulttuuri

Kirja-arvio: Rakkauden risteyksessä

Kuva: Ville Salonen
Kuva: Ville Salonen

Jill Santopolo: Kun sanat eivät riitä. Suom. Inka Parpola. Otava 2019. 365 s.

Nuorelta ja kauniilta newyorkilaiselta Nina Gregorylta ei tunnu puuttuvan mitään. Hänellä on rooli isänsä kuuluisan hotelliketjun perijättärenä, tulevaisuus suunniteltuna kiltin ja turvallisen poikaystävän Timin kanssa ja työpaikka kuuluisan poliitikon Rafael O’ Connor-Ruizin puheenkirjoittajana.

Mikä voisi mennä pieleen?

Äitinsä nuorena menettäneen Ninan esikuva eli isä kuitenkin kuolee ja käy ilmi, ettei kaikki olekaan niin mustavalkoista. Isän jättämien salaisuuksien ja kielletyn ihastuksen jälkeen ei mikään vanha ja tuttu ole enää varmaa.

 

Jill Santopolon romaanin keskiössä ovat suru, rakkaus ja itsensä löytäminen. Nina on aina tiennyt kuka hänen pitäisi olla, mutta kirjan edetessä alkaa valjeta, kuka hän oikeasti on. Odotusten ja paineiden kasautuessa alkaa omien haaveiden ja tavoitteiden pohdinta.

Santopolo kuvailee tunteita aidosti, ja tarina kuljettaa lukijaa kuin itsestään. Etenkin suru ja siitä selviytyminen välittyvät lukijalle mainiosti. Päähenkilön kuva on hyvin luotu ja sen kokee helposti samaistuttavaksi. Kirjassa ei kaunistella todellisuutta liikaa, ja rakkaustarina pysyy uskottavana.

Rakkausromaanille ominaiset selkeät raamit ovat löydettävissä, mutta yksitoikkoiseksi tarina ei jää.

Menot