fbpx
Kulttuuri

Koskinen kertoo uutuusromaanistaan Hämeenlinnan kirjastossa maanantaina

Juha-Pekka Koskinen on ollut kaksi kertaa Finlandia-ehdokkaana, teoksesta Ystäväni Rasputin vuonna 2013 ja ja Tulisiipi vuonna 2019. Kuva: Riku Hasari
Juha-Pekka Koskinen on ollut kaksi kertaa Finlandia-ehdokkaana, teoksesta Ystäväni Rasputin vuonna 2013 ja ja Tulisiipi vuonna 2019. Kuva: Riku Hasari / HäSa, arkisto

Hämeenlinnalainen kirjailija JP Koskinen on kirjailijavieraana Hämeenlinnan pääkirjaston Leino-salissa maanantaina 15.11. kello 17.30-18.3. Kaupunginkirjaston järjestämä tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Illan painopiste on monipuolisuudesta tunnetun kirjailijan uutuusromaanissa Haukansilmä. Koskinen vastaa kysymykseen, miten syntyi tarina pojasta, joka näkee kauemmas kuin kukaan.

Lue myös: Kirja-arvio: JP Koskisen romaanissa siirtolaisperhe elää maagis-realistista elämää villissä lännessä (10.8.2021)

Koskisen romaanissa Kuuran perhe jättää Suomen suuriruhtinaskunnan taakseen 1860-luvulla ja seilaa merten yli Amerikkaan etsimään onneaan. Sisällissodan jakamassa maassa työt ovat tiukassa, ja perhe lähtee asuttamaan lännen suuria tasankoja. He kuulevat huhuja preerian villeistä, ja pian perheen poika Yrjö katoaa yöhön intiaanien kaappaamana.

Romaani vie lukijansa suuren siirtolaisaallon vuosikymmenille, aikakauteen, jolloin luonnon ehdoilla elänyt maailma joutui väistymään uuden Amerikan tieltä.

Menot